Braila-Galati

Initiativa Galati. Tu Braila, ce faci?

Scriu acest articol fiindca observ ca lucrurile se misca in Galati, si se misca intr-o directie incredibil de buna, spun asta din perspectiva pe care o vad eu.
Lucrurile se misca intr-o directie buna in directia initiativelor civice, lucru care mi se pare ca lipseste in Braila, ori nu sunt foarte mediatizate sau poate nu ma invart eu in cercurile potrivite pentru a le descoperi.

Spre exemplu apreciez foarte mult initiativele celor de la Thecon care reusesc sa adune participant si sponsori sub “Bloggers Arena Galati” . Eveniment misto, care va ajunge la a 6-a editie. Din pacate la precedenta editie n-am reusit sa particip, insa le-am bifat in totalitate pe primele 4.

Chiar si la ultima editie numarul de participant a fost in crestere, dupa ce am “stokerit” pozele publicate cred ca a fost o distractie pe cinste, sustinuta de numerosi sponsori: Starbucks, Gonzalex, ASC Otelul Galați, Max Fitness, Adquest IT, Skol, Brutaria Frontera, Ruvix, Cabina Fotobox Galati, aBeauty Clinique, Cleste.ro, si nu in ultimul rand Thecon.

Clusterului de Industrii Creative “OpenHub”…aici n-am putut sa particip deci nu stiu prea multe, nu stiu cum s-a soldat deschiderea lui oficiala si ce concluzii au reiesit dupa eveniment. Dar sunt curios cum va influienta viata comunitatii locale, fiindca il vad tot ca pe o initiativa care a luat nastere in comunitatea locala.

O alta manifestatie la care m-am implicat intr-un mod mai ciudat, scriind acest articol, a fost Cursa caiacelor pe Dunare 2018, organizata de RO100 Curatam Galatiul. (Eram racit rau si n-am putut sa dau la padela).

 

Si acum partea cea mai tare.
In acest paragraf nu este vorba despre implicarea comunitatii locale ci implicarea in si la nivelul comunitatii locale.
Se face ca in acest weekend, ma plimbam impreuna cu iubita pe Faleza in Galati si am fost abordati de doi tipi in tricouri cu inscriptiile unui partid politic (USR, ca sa fiu mai clar), pentru a ne implica civic cu datele personale si o semnatura in vederea modificarii constitutiei si adaugarii unui paragraf care sa interzica persoanelor cu cazier sa ocupe functii publice. Nimic nou pana aici, dar ca sa dau curs rugamintii le-am rugat sa se legitimeze, astfel am avut inspiratia sa aflu ca exista Senatori ai Romaniei care “coboara si la firul ierbii” din tribunele lor luxuriante pentru a munci in interesul tarii.

Nu scriu despre politica in general si nici in particular, fiindca incerc sa ma feresc de galceava politruca. Nu am ales sa dedic un articol special acestei intamplari, dar am simtit sa amintesc ca exista astfel de persoane, care ajung in functii cu adevarat inalte pentru Romania (cei alesi de comunitati), oameni care n-au uitat de unde si-au luat voturile si lucreaza intr-un mod cat se poate de apropiat pentru a culege feedback din teren. Bravo!

Tagged , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.