Braila-Galati

Gălățenii votează, primarul taxează, gălățenii se alintă!

Mare scandal zilele astea la Galați. Un oraș mare din Sud-Estul țării, unde media veniturilor și puterea de cumpărare este mai mare decât a vecinilor: brăileni, tulcenii, vrânceni sau vasluieni.

Cu mic cu mare la domn primar în parcare,  în fața primăriei defapt! Au te-am trâmbițat, huduit și fluierat va chiar traficul l-au blocat și activitatea primăriei au boicotat. Firește, nimeni nu mai lucra nimic, toți angajații stăteau la ferestre de frică să nu pățească o nefăcută ca acum 4 zile la frații americani din capitala SUA.

Pretextul asediului primăriei Galați, proteste la început de 2021!

Consiliul local a hotărât o majorare a dărilor locale ce vor trebui achitate de  supușii urbei în anul în curs. Supușii se plâng că dările sunt “actualizate” cu un procent prea mare.

Ba chiar aduc și exemplul vecinilor din Brăila, păcat că ei nu știu despre ce vorbesc. În anul 2020 atât dările complete ce țin de locuință: impozit, taxă de coabitare, gunoi, ecarisaj cât și pentru impozitul pentru automobile, dar și ce au mai inventat mințile luminate de la conducerea urbelor au avut o valoare mai mare la Brăila, prin comparație cu Galați!

Poate că în 2021 vor plăti mai mult gălățenii decât brăilenii, dar în anii trecuți au plătit mai puțin deci prin legea compensației ajungem tot pe acolo. Dar in 2020 pentru un automobil de oraș în Brăila am platit cu 12.5% mai mult decât în Galați.

Și taxele pentru locuință și coabitare cred că se încadrau în același marje de preț. Dacă luăm aceeași zonă, aceeași suprafață a locuinței (să nu comparam mere cu pere).

Spun protestatarii că impozitul pentru automobile s-a majorat cu 50% adică cu 28 de Ron. Ipotetic aș plăti anul acesta în Galați 84 de Ron. O majorare relativă de doar 33%, dacă tot facem comparații și dacă ținem cont de reducerea de anul trecut diferența efectivă ar fi de doar 22% pe 2020-2021.

Primăria, nu știu dacă chiar primarul era și normal să mărească impozitul pentru autovehicule, că deja se limitează zonele unde pot să de-a cu vopsea ca să ia bani pe taxa de parcare. Poate și taxa pentru parcare este neactualizată așa că gălățeni domnul primar mai poate să ne ardă o tură la buzunare.

Taxă de parcare care nu știu dacă a reușit în vreun oraș mare să rezolve problema parcărilor. Aaaah, rezolvă niște corecții ale bugetului local (actualizarea salariilor poate).

Adevăratul motiv protestelor de la Galați

Motivul este simplu. Gălățenii au votat același primar, același consiliu local, același consiliu județean…probabil ca de la revoluție încoace (cu un mandat excepție, similar întâmplându-se și în Brăila).

Păi măi stimabile cetățean al urbei gălățene, dacă ai preferat în ziua votării primarului, consulului local și consiliului județean să nu te prezinți la vot sau să-i votezi pe cei pe care îi critici ce rost mai are să stai în frig și cu copii de țâță!?

Aș crede că ești chiar naiv dacă crezi că înduioșezi clasa politică! Da, probabil toți sunt la fel!

Chiar nu sunt cu să moară și capra vecinului, nu am nimic nici cu gălățenii nici cu brăilenii. Am un of, că lumea caută doar să se înțepe când ar trebui să facă referendum să voteze unirea adminstrativ-teritorială a celor două municipii pentru a accesa mai mulți bani de investiții. Vise tată!

Tagged , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *