Braila-Galati

Explozie într-un bloc de apartamente în centrul Galațiului

În dimineața acestei zile, 29.10.2020 în zona centrală a orașului, mai exact în spatele binecunoscutului Hotel Galați, până în Biserica Sfântul Nicolae a avut loc o deflagrație puternică.

Am primit mesaje și confirmări din mai multe surse, că zgomotul exploziei s-a auzit pe raza de cel puțin 1 km. La scurt timp am reușit să aflu ce se petrecuse de pe Facebook, prin intermediul ProFM-Lider FM.

Explozie Galați

Din fericire, am înțeles că nu există victime în stare gravă. În schimb, pagubele materiale în schimb sunt însemnate cu precădere în scara de bloc unde a avut loc explozia, dar puterea exploziei a reușit să spargă ferestrele și blocurilor de locatari din proximitate.

Am ajuns în această seară prin zonă și am căutat să văd cu ochii mei cum arată zona impactată. Noapte fiind nu puteam distinge prea mult, doar niște locatari afectați se chinuiau cu niște tâmplarii de la ferestre, lucru care poate fi observat în imaginea de mai jos.

Bloc devastat de explozie

Îmi pare sincer rău pentru oamenii afectați.

Practic scriu acest articol fiindcă am două întrebări, fără răspuns încă.

De ce nu a funcționat RO-ALERT?

Mă așteptam să primesc o informare cu privire la eveniment. Înțeleg că nu au fost victime, dar daca nici la un asemenea eveniment cu impact nu dai o comunicare de informare atunci la ce?

Dacă au oamenii poliță obligatorie de asigurare aia de 20 de euro. Este aplicabilă? Vor fi despăgubiți?

Polița PAD zice că este  pentru dezastre naturale.

Tagged

1 thought on “Explozie într-un bloc de apartamente în centrul Galațiului

Leave a Reply

Your email address will not be published.