Braila-Galati

Donatiile trebuie sa ramana anonime!

Cel putin in viziunea mea, nu trebuie sa stie prea multa lume cand faci un asemenea gest, sau fa totusi sa afle cat mai putina lume daca nu se poate.
Cel putin asta credeam si cred inca, dupa ce mi-am intarit aceasta idee cu o experienta nedorita.

De ce donatia trebuie sa ramana anonima?
Poti fi acuzat ca te lauzi, ca cheltui bani aiurea, etc.

Toate astea fiindca lumea este cum este: ii doare pe ei mai mult de banii tai decat pe tine, de ce ii dai la saraci si nu lor? Doar si ei au nevoie, si eu prietene cel care donez am nevoie…dar asta nu inseamna ca nevoile fiecaruia nu difera. Unii n-au ce pune de Craciun pe masa, altii nu au o casa a lor, dar nu se pot plange ca o duc rau… e drept ca si unul si celalat are nevoie dar unele sunt mai sensibile decat altele.

Dar nu stau sa fac aici teoria nevoilor oamenilor si necesitatea donatiilor. Fiecare se ghideaza dupa spiritul etic, moral sau/si religios. Nu conteaza ce fundamente a avut la baza.

Chestia este sa o faci, fie ca o faci personal sau printr-o campanie gen Teledon, Shoebox.

Daca sunteti din Braila sau nu si vreti sa donati pentru niste oameni in nevoie din acest judet, va invit sa cititi detalii aici!

3 thoughts on “Donatiile trebuie sa ramana anonime!

  1. Sunt unii oameni care fac donații doar pentru a se mândri cât de cât…poate e vorba mai mult de o lauda personala. Și mie mi se pare firesc să fie anonimă o donație, mai ales că e vorba de a ajuta pe cineva – ori numele, în acest caz, nu mai este relevant. Sunt însă oameni pe care noi nu putem să-i înțelegem, așa că fiecare face cum îi poftește inimioara.

    1. Corect, in definitiv fiecare face ce vrea, dar eu am ajuns sa fiu judecat de apropiati. Foarte apropiati…

  2. în principiu, atunci când ajuți pe cineva, trebuie să o faci fără a te bate cu pumnii în piept după aceea.

    Atunci când donezi indirect, prin intermediul unor terți, ar fi bine ca acest proces să fie cât mai “la vedere”, astfel în cât acea A Treia Parte să nu profite de donațiile unor oameni de bună credință.

Leave a Reply

Your email address will not be published.