Braila-Galati

Dam groapa, la toamna, la “clasa zero”?

Later Edit: In perioada 9-17 septembrie groapa menționată a fost plombata.
Va mulțumesc ca ați luat masurile necesare!

Știu ca se poarta scrisorile deschise, iar dacă acest articol ar fi de tipul amintit ar începe cu  formularea:

“Domnului primar al Municipiului Brăila”, dar cum nu este, va rămâne un simplu articol de blog. Sper totuși ca va fi un articol bun fiindcă sunt conștient ca nu toate sunt cele mai reușite.

Probabil unii dintre voi știți, alții vor afla acum  contextul în care scriu acest material.
Natura locului meu de munca ma obliga sa fac naveta de aproape 3 ani zilnic cu mașina personala, fix din momentul în care mi-am finalizat studiile și am intrat în câmpul muncii. Nu voi intra în detalii precum de ce am ales sa lucrez în Galați, fiindcă nu face subiectul articolului și nu cred ca poate fi cineva supărat ca aduc banii dintr-un alt județ sa ii cheltui aici în Brăila, ci din contra.

Ruta mea spre locul de munca și dinspre locul de munca include tranzitarea Șoselei Dig DN22B. Anul trecut de la intersecția cu drumul ce duce la Stația de Epurare a Apelor Uzate și pana la  trecerea de cale ferata a fost reabilitata în întregime, de fostul CNADR bănuiesc.

Înțeleg ca șoseaua DN22B, pana la intersecția cu Stația de Epurare a Apelor Uzate, intra în răspunderea Consiliului Local și a Primăriei Brăila:

Va aduc la cunoștința faptul ca  n-as fi scris acest articol, fiindcă bănuiesc ca ruta Brăila-Galați o fac și celebrii jurnaliști ai județului (am așteptat articolul, pe tema asta, luni de zile), politicieni dar și responsabili care ar fi putut lua decizia sa efectueze o mica acțiune de îndepărtare a “paraziților” din asfalt.

Pe sensul spre Galați, mai exact la aproximativ 400 m de Apan, este o groapa de toată frumusețea.

Groapa pe care o cunosc, atât eu cat și automobilul personal, din nefericire. Din anul 2014

Relația mea cu aceasta “neuniformitate” a asfaltului a evoluat. Începând sa ne cunoaștem ne-am cam evitat, mai mult eu pe ea! ( fie vorba intre noi).
Dar totuși relația exista, fiindcă atunci când sunt mai obosit după o săptămâna , o luna, jumătate de an de munca, buimac fiind, reușesc sa ma mai trezesc când rotile mașinii mele intra într-un contact nefiresc cu șoseaua. Brutale experientele astea matinale, pot spune ca îmi strica toată ziua și nu cred ca sunt singurul care pățește asa ceva.

Cronologic vorbind știu groapa din 2014, dar m-a pus  “gândul” sa fac cercetări și ghiciți ce mi-a trecut prin minte!?

Daca verificați ultimele doua fotografii din Galeria foto de mai sus, cred ca puteți remarca cu ușurința faptul ca in Google Street View o groapa timida își făcea apariția prin anul 2012. Ținând cont de conformația  dungilor de smoala, tind sa cred ca, este vorba despre aceeași groapa. O GROAPA care a evoluat frumos de la naștere… are o suprafața descrisa, pe lățime, de un sfert de banda și ce se întinde pe lungimea de aproximativ 1.5 m.

Presupunând ca va protejata pana la 18 ani…va dați seama ca va ajunge subiect și pentru specialiștii de la NASA.

Pentru a aduce o alta proba care sa-mi susțină ipoteza, ca cele doua gropi sunt una și aceeași,  am realizat astăzi fotografii cu GPS-ul activat:

Având toate aceste probe aduse în fata dumneavoastră, credeți ca se va sesiza cineva în a cărui atribuții și competenta intra aceasta problema, pentru a  ne scăpa pe noi șoferii de aceasta relație clandestina?

Mai sunt câteva săptămâni pana la începerea scolii!

Tagged , ,

2 thoughts on “Dam groapa, la toamna, la “clasa zero”?

  1. Da si un mail la primarie, fa o sesizare. E posibil sa aiba mai mult efect si, poate, un raspuns in 30 de zile 🙂

    1. Uite chiar am încercat sa fac asta chiar în momentul asta, ca urmare a comentariului tău.
      Din păcate serverul care ar trebui sa hosteze site-ul primăriei :http://www.primariabraila.ro este jos.

      Totuși observ ca onoratul nostru primar este foarte activ pe Facebook. ma bate gândul sa-l deranjez direct, deși consider ca are foarte multe probleme pe cap fiindcă nu-i ușor sa administrezi un oraș ca Brăila.

Leave a Reply

Your email address will not be published.