Braila-Galati

Cea mai apreciată pizza din Galați, nu este pizza! *apreciată de mine

Aș fi putut sa scriu “cea mai bună pizza din Galați”. Aș fi putut, dar n-ar crede nimeni așa ceva fiindcă acest articol nu este o reclamă plătită! Nici măcar nu am primit pizza gratis :)), de fapt nici nu am discutat vreodată cu proprietarii mai mult decât un client obișnuit.

Totuși nu am scris că este cea mai bună pizza, fiindcă poate există o pizza pe care nu am încercat-o. Zic totuși că apreciez cel mai mult această pizza fiindcă o comand cel mai des, deci vă recomand ceva ce poate nu ați avut ocazia să încercați dar cu care eu am o experiență mai mult decât plăcută:

“Pizza casei” arată cam așa:

Ce apreciez la o pizza?

Blatul – îmi place și blatul subțire dar și blatul mai pufos, dar trebuie sa aibă un “je ne c’est quoi”.

Ingredientele – trebuie să fie din cele mai proaspete.

Consistența – să nu fie o pizza tuflită cu zeamă din abundență, pe ea de la ingrediente.

Brânză – mozzarella, cașcaval sau ce orice alt “topping” îmi place să fie din abundență, dar atât de abundent cât să nu fie grețos.

Sos – sosul care-l pune pe blat și cu care vine la pachet, gen ketchup.

Ce are pizza de care vă povesteam.

Are toate punctele menționate mai puțin , exceptând ketchup-ul pentru la pachet. Dar vă spun sincer că nu am folosit la această pizza nici eu nici soția ketchup, parcă nu simți nevoia.

Acum trebuie să vă destăinui secretul!

Este vorba de Eataly Spaghetteria pizza & pasta!

Ei nu fac pizza ci “pinsa”! Pinsa Eataly este cea pe care o recomand, nu mă înțelegeți greșit și celelalte sunt bune dar asta parcă este un “gulaș” din ăla bun. Celelalte sunt bune dar, ați înțeles există acel dar… Au același blat, dar ingredientele de pe blat parcă nu fac magia aceea dată de chimia ingredientelor luate laolaltă.

Pizza de la Eataly, la prima întâlnire te frapează prin formă. Pinsa lor nu este rotundă, are o formă dreptunghiulară fără colțuri. Este foarte consistentă, în sensul că niciodată nu am reușit să termin una singur dintr-o lovitură.

Încă o chestie, nu încercați să vă scoateți iubita în oraș la pizza la Eataly, eu am făcut asta și nu a fost romantic. Ei merg pe un sistem de livrare sau de luat la pachet. Nu au loc de servire propriu zis, au două mese în interior dar așa pentru așteptat mai mult. Ei pe noi fiind tineri și simpatici ne-a lăsat să mâncăm, nu aveam pe vremea aceea nici “acasă” și am fost înțeleși. Dar nu faceți va noi! Sunați la ei sau comandă prin platforma Takeaway.

Dacă sunteți din Galați și nu ați încercat-o nu pierdeți decât 5 euro, asta dacă nu vă place dar riscați să aveți o super experiență și să deveniți clienți fideli.

Dacă sunteți în vizită probabil veți  fi înclinați să mâncați o saramură de “Crap de Dunăre”, un storciag, sau o porție de hamsii prăjite. Totuși nu se știe când apare și o poftă de pizza bună.

Aștept impresii după ce ați încercat. Dacă vă luați 4 pinsa să mă contactați, fiindcă consilierea se plătește plus o bere.

Tagged

4 thoughts on “Cea mai apreciată pizza din Galați, nu este pizza! *apreciată de mine

 1. Articolele astea despre mâncare duc la poftă. Cu prima ocazie când o să trecem pe acolo, dau o comandă. Până atunci, comand una de prin zonă ?

  Este pizzerie de cartier?

  1. Este la periferie, să zicem că este de cartier, dar livrează de mult timp că ăsta este conceptul lor de business. La început livra doamna, apoi când au apărut platformele astea de food delivery am văzut că livrau cu Takeaway chiar daca sunam la pizzerie direct.

   Am o pizza preferata și în București îți zic în privat dacă vrei că vreau sa scriu un articol și pentru zona aia.

 2. Seamana la forma cu pidele turcești…în fine, ieși din tiparul clasic cu forme..pe la noi era pizza florina în formă de floare, mai erau unii care făceau pizza la metru pătrat….cand eram mai tânăr și băteam Braila-Galați săptămânal, era ceva restaurant belgian prin Galați. Aveau pizza bună…mai mâncăm uneori pizza de la ei

  1. Uite, de la Belgian nu am mâncat niciodată nimic, deși în momentul actual locuiesc la vreo 2-300 de metri distanță de el. N-aș putea spune astfel “cea mai bună pizza e acolo”, ci din care pizza am servit eu, aia mi se pare cel mai pe placul meu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.