Braila-Galati

Braila prin obiectiv – Art3 Centrul vechi o vedere de ansamblu

Braila se diferentiaza de alte locatii, fiind inca de pe vremea cand scria istorie un oras cosmopolit.
Faptul ca Braila a fost si este un oras cosmopolit este dovedit de arhitectura cladirilor din centrul vechi, cladiri care au apartinut unor importanti oameni de afaceri greci, turci, italieni si nu numai.
Fotografia surpinde trecerea de la cladirile cu arhitectura consacrata in stil baroc, neoclasic s.a. la blocurile din beton ce aduc aminte de perioada comunismului si post comunism.

Trecerea dintre vechi si nou este facuta de catre aleea pietonala Mihai Eminescu, care probabil intr-un viitor articol o voi prezenta mai pe indelete.

Fotografia este realizata de pe acoperisul Hotelului Traian, de catre Radu Arama.

Tagged , , , ,

2 thoughts on “Braila prin obiectiv – Art3 Centrul vechi o vedere de ansamblu

  1. Neata Pato,
    Se pare ca si in Braila ca si in Lugoj si multe alte orase romanesti exista o influenta straina in stilul arhitectural, pana la urma ii si normal daca stam sa ne gandim ca Transivlania o fost sub dominatie austro-ungara, in Tara Romaneasca gasim influente turcesti iar in Moldova si-a pus amprenta marele colos rosu Russia.
    Stil baroc avem si noi in Lugoj o biserica in stil baroc imperial se zice ca ii cea mai frumoasa din Europa 🙂

    1. da, asta am inceput eu acest proiect, ca sa-mi promovez orasul fiindca are ce arata lumii.
      Sunt de parere ca fiecare blogosfera locala are datoria de a face acelasi lucru. Iar un articol saptamanal nu este greu de atins, ca obiectiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published.