Braila-Galati

Braila prin obiectiv – Art14 Strada Regala

Amintiri vechi ma leaga de Strada Regala din Braila…
Tin minte de cand eram mic, poate aveam 3-4 ani, ca treceam de mana cu mama, ori cu ambii parinti si ne plimbam pe aceasta strada pietonala, singura daca nu ma insel din orasul nostru.
Imi amintesc de asemenea ca era o farmacie acolo, pe strada care astazi se numeste Mihai Eminescu, unde se faceau preparate pe loc, fireste tot alaturi de unul din parinti cand era necesar ne mai duceam acolo. Asta imi trezeste o atmosfera de tarziu, de vechi, de istorie… ma face sa ma simt batran desi abia daca am trecut de 20 de ani si totusi pe vremea aia mergeai la drogherie nu la farmacie, care nu o intalneai la tot pasul ca astazi.

O amintire inca vie o reprezinta acele magazine, care isi intindeau un fel de “tarabe” acoperite de niste parasolare foarte cochete, pe care astazi mai ai ocazia sa le vezi decat in filmele de epoca(poate filmate alb-negru), imi amintesc de ele fiindca bucuria mea de copil nu poate fi uitata cand primeam cate o punguta de hartie cu bomboane din alea “tavalite in cacao”, care-mi placeau la nebunie! Cred ca stiti despre ce bomboane vorbesc, chiar si astazi mi-ar place insa n-am mai mancat de ani de zile.

Desi sunt tanar nu ma leaga decat amintiri vechi de Strada Regala din orasul unde am crescut, Braila…

Fotografie imortalizata de Radu Arama…pe vecie!

Tagged , , ,

16 thoughts on “Braila prin obiectiv – Art14 Strada Regala

 1. Memories… amintire te chinuiesc, amintirile te rascolesc, nu-ti mai reviiiii :))

  1. Cred ca zilele astea… am sa caut bomboane din alea “tavalite in cacao” nici nu stiu cum se numesc 😀

 2. Si eu am amintiri frumoase fata de vechiul oras, acum sunt chestii noi care nu il mai fac asa de poveste:), doar ca de poveste mi se parea mie acum 10 ani:))

 3. Cred ca te referi la bomboanele care se numeau amandine. Nici in Bucuresti nu mai exista, nu am mai vazut de foarte multa vreme. Copiii tai le vor sti numai din povestiri !
  Fotografia e frumoasa si iti ilustreaza foarte bine textul, parca te si vad in centrul vechi pe Strada Regala de mana cu ai tai !

 4. Ce nume frumos pentru o stradă!! Strada Regală… 😀
  Mă motivează să mai învăț și eu numele străzilor din oraș 😛

  1. @Cristi fotografia este facuta HDR dupa 3 fotografii cu timp de expunere mai mare, din cauza asta se vede asa bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *