Braila-Galati

Braila prin obiectiv – Art10 Ceasul din Centru

Orologiul ce vegheaza asupra Brailei de mai bine de un secol, numit si Ceasul din Centru deoarece el in perioada istorica a orasului Braila marca kilometrul 0, da inca si astazi ora exacta in centrul vechi al orasului.

Ceasul din centrul vechi este atestat din 1909, a fost comandat de catre P. Naum Petru si amplasat in Piata Traian.

Face parte din patrimoniul municipalitatii si cel national, fiind un simbol al orasului. Este opera lui Karol Sakar, pe el fiind inscriptionat “Karol Sakar Praga – Karlin Bohemia – Austria”, si este realizat din metal turnat si sudat in stil baroc.

Sursa foto Radu Arama

Tagged , ,

7 thoughts on “Braila prin obiectiv – Art10 Ceasul din Centru

  1. Va stiu simbolul, l-ai postat si tu pe blog, acum ceva vreme, intr-o fotografie ce-ti apartinea. Asta e ceva mai artistica, deh, ceata, seara, iarna. 😀

    1. Ai dreptate, am pus un link in articol catre acel articol! Pai asta am vrut sa arat prin acest proiect… ceva artistic, frumos. Fireste ca eu nu ma pricep asa bine la fotografie si nici aparatura nu ma ajuta, de asta am apelat la fotografiile superbe ale lui Radu.

  2. Magnific!
    E fotoşopizată cu re-focus, dar oricum a vânat momentul!
    Mă duce cu gândul la ceasul din Petroşani (am copilărit acolo). Şi azi funcţionează, la câţiva metri de Podul Maleea (peste un râuleţ care traversează oraşul).

Leave a Reply

Your email address will not be published.