Braila-Galati

Braila prin obiectiv – Art1 Biserica Greaca din Braila

Astazi lansez un nou proiect pe  Blogul Pato.ro, despre care va spuneam sau v-ati putut da seama ca este si un blog regional eu activand atat in Braila dar si in Galati.

Proiectul care este lansat prin acest articol va fi dedicat orasului Braila si se numeste “Braila prin obiectiv”.

Braila prin obiectiv este o incercare de a prezenta, in mediul online, cat de frumos este “Orasul cu salcami” despre care Mihail Sebastian amintea in opera cu aceeasi nume. Orasul din care au plecat si s-au afirmat Mihail Sebastian( amintit si mai sus) si altii precum Fanus Neagu, Panait Istrati, Nae Ionescu, Perpessicius – Dumitru S. Panaitescu, Haricleea Darclee, Ana Aslan, Maria Filotti,  Anton Bacalbasa sau Gheorghe Munteanu Murgoci.

Braila a fost primul oras din Romania in care a circulat tramvaiul electric (in 1901), primul oras din care a plecat o nava cu aburi pe Dunare in 1895, cel mai mare castel cu apa construit in 1912, care se mai afla inca in Gradina Publica( nu mai este functional).

Ideea proiectului este aceea de a publica o data pe saptamana, vinerea spre exemplu, o fotografie din orasul Braila. Voi incepe proiectul folosind fotografii realizate de catre Radu Arama

In fotografia de mai jos este redata o imagine ce reprezinta Biserica Greaca din Braila, in spatele careia fluviul Dunarea serpuieste in amonte, “desenand” Faleza Dunarii orasului. De cealalta parte a Dunarii puteti observa Insula Mare a Brailei. Arhitectura Bisericii Grecesti din Braila, ce poarta hramul “Buna Vestire”, se deosebeste prin elemente antice elene, gotice si renascentiste, combinate intr-o compozitie omogena a stilului neoclasic, caracteristica a secolului al XIX-lea, cand aceasta a fost construita.


Click pe imagine pentru a o vedea la o calitate satisfacatore!

Tagged , , , ,

10 thoughts on “Braila prin obiectiv – Art1 Biserica Greaca din Braila

 1. Remarcabila arhitectura acestei constructii, clar pe gustul meu. Felicitari pentru initiativa, dar de data viitoare astept poze facute de tine principalelor obiective turistice din oras. 😀
  Ce sa zic, o panorama frumoasa! 🙂

  1. 🙁 aparatul si nici priceperea mea nu ma ajuta sa fac fotografii cu adevarat frumoase… de aceea am apelat la Radu si de ce nu poate or sa mai apara si alti fotografi braileni care sa arate de ce e frumos orasul nostru.
   O sa incerc si eu, insa daca nu ies fotografii frumoase nu ma incumet sa le introduc in acest proiect 🙂

 2. Faina initiativa si cred ca aveti destule resurse incat sa upgradati proiectul periodic.

  1. Cred si eu ca are ce arata un oras ca Braila, ideea este ca nu-s eu un fotograf foarte bun(imi lipseste disponibilitatea(is cam lenes), talentul si tehnica)… Dar sper ca prin sprijinul lui Radu Arama dar si a altor pasionati de fotografie sa prezint Braila intr-un mod frumos in online.

Leave a Reply

Your email address will not be published.