Braila-Galati

Brăila lui 2020, ce SARS-COV-2? Virusul nepăsării autorităților persistă de zeci de ani! A comunității alegătorilor și a partidelor care propun înalți demnitari din rândul celor care știu să se distreze la lăutari!

Voi începe această expunere prin a menționa că sunt brăilean, provizoriu locuiesc în Galați, dar cu dorința de a mă întoarce în județ.

Ideea este că lunar merg la Brăila cu cea mică la medic, dacă nu și mai des fiindcă facem și vizite la bunici, este drept că mai rar din cauza contextului pandemic actual.

De cele mai multe ori venind pe șoseaua de pe Dig și având ceva treabă în cartierul Vidin, mergeam până la Plantelor, sau Cărămidărie și făceam dreapta și apoi pe strada Galați, spre Vidin. Aceste acțiuni nefiind creatoare de surprize prea mari.

Luna trecută, imaginându-mi că pot scurta durata călătoriei am făcut dreapta pe la stația de epurare, pe lângă acele canale de irigații, urcând apoi prin zona de case ale lipovenilor (sper să nu fiu acuzat de ceva).

Acces spre cartier Vidin – Brăila

N-am făcut chiar bine, chiar daca drumul este accesibil, drumul este pe coastă destul de crăpat, gropile nu lipsesc. Mergi încet și cu atenție, nu-l recomand noaptea fiindcă riști să ajungi în canalul de irigație care însoțește drumul până începi să urci dealul.

Am zis că nu este o soluție viabilă și luna asta am făcut greșeala, un fel de “error 301” pentru cei care mai gestionează site-uri, și am mers pe ruta a două din imaginea de mai sus. După APAN am făcut dreapta și am ieșit la ANL-uri, neștiind deloc zona, am făcut încă o dată dreapta fiindcă știam că pentru a ajunge în Vidin mai trebuie să merg spre dreapta.

Vreau să vă zic, că am nimerit într-o zonă care n-am întâlnit-o în sate de munte acum 25 de ani! Imaginați-vă că eram cu o mașină cu gardă la sol decentă și trebuia să merg cu 10 km pe oră. Era neasfaltat, erau numai bălți, exclus canalizare!

Cum mergeam frumos înainte, că nu există șansa de a întoarce și a mă întoarce, a apărut o căruță care fiește m-a depășit în viteză.

Mă bucur că n-am ajuns în situația domnilor polițiști:

Brăila 2020

Nu știu unde au pățit necazul, dar cam așa era zona în care am nimerit, preț de câteva străzi. Am ieșit într-un final la biserică și de acolo la peco, le drum asfaltat.

Nu mi-aș fi imaginat că la început de secol XXI, într-un oraș european poți avea astfel experiențe off-road!

Acesta este rezultatul nepăsării autorităților locale, a comunității locale care nu face presiuni asupra factorilor de decizie din oraș, lipsa acțiunilor civice. Dar și modul de acțiune a partidelor, care nu au nici măcar o urmă de bun simț sau de norme morale pe care să le urmeze.

Exemplu clar, din 1990 până astăzi, cu excepția unui mandat de 4 ani PNL, PSD a condus cetatea fără oprire, firește sub diverse forme (FSN, PSDR, etc.).

Cu o filială județeană a PNL care propune în 2020 pentru parlamentare oameni, pe care nu aș putea să-i votez nici va președinți de bloc.

Dau iarăși un exemplu:

Domnul Popa Alexandru (mandat de Deputat, câștigat la alegerile din 2020)

Candidat PNL la alegerile parlamentare organizate în acest an, 2020, din postura de cap de listă. Practic nu avea cum să rateze funcția de Deputat în Parlamentul României, ne va reprezenta pe noi brăilenii timp de 4 ani.

Care are abilități deosebite în medierea conflictelor, abilități care îl recomandă ca un bun diplomat, om politic de seamă, reprezentat al brăilenilor și cel mai important factor decizional pentru legislativul României!

Același domn are și abilități deosebite în petrecere a timpului liber, cu lăutari în stil “mafiot”. Înțelege perfect dorința tinerilor/tinerelor și vrea să ii reprezinte în Camera Deputaților pentru a face legi mai bune pentru ei. Poate primeau și brăilenii o dedicație la petrecerile somnoroase din Parlamentului României.

Domnul are și multe idei în rezolvarea problemei parcărilor!

Se pare că și presa locală uită orice incident când articolele plătite din fonduri de campanie bat la ușă publicației! E frumos, când a cincea puterea în stat închide ochii pentru ca un domn cel amintit mai sus să aibă măcar șansa să candideze pentru o poziție și să formeze o altă putere în stat, cea legislativă!

Ce treabă are presa locală cu puterea statului!? Nici ei nu știu!

Am exemplificat aceasta pentru a arăta că brăilenii nu au nici alternativă politică la PSD! Toate informațiile sunt publice, nu am nimic cu domnul, nu-l cunosc, doar le-am adunat într-un articol.

Tagged ,

2 thoughts on “Brăila lui 2020, ce SARS-COV-2? Virusul nepăsării autorităților persistă de zeci de ani! A comunității alegătorilor și a partidelor care propun înalți demnitari din rândul celor care știu să se distreze la lăutari!

    1. Tocmai de asta am scris și acest articol, să nu mai acuze brașovenii brăilenii că votează cu PSD, dacă nu ai cu cine :))? Adunat cu informațiile de pe antene că USRistii sunt sorosisti și vor sa vândă tara :)) plus că prin orașele mici au candidați la fel de obscuri ca și aia de la AUR. Lumea măcar știe că aia fură, dar nu vând țara :)) la străini!

Leave a Reply

Your email address will not be published.