Braila-Galati

Bors de peste la Vadeni – 2016

Azi a avut loc a IX-a editie a mitingului aeronautic, din judetul Braila, spectacol aviatic ce are loc in fiecare an in ultimul weekend al lunii mai pe aerodromul din raza localitatii Vadeni.
Vadeni este situata la limita dintre judetele Galati si Braila, astfel ca nu ia decat 15 min sa ajungeti din centrul Brailei cu masina pana la aerodrom, iar din Galati 20-25 de minunte, ambele rute fiind testate de mine astazi.
Drumurile sunt accesibile, nu perfecte!

Am ajuns la evenimentul de la Vadeni, punctual fiind, cu 10 minunte mai devreme decat ora anuntata pentru incepere…organizatorii au fost si ei parolisti iar la ora 10:00 a inceput manifestatia.

Am avut probleme cu parcarea… fiindca un “militian”, ca parea din garda veche, nu m-a lasat sa-mi duc la bun sfarsit rationamentul. Am incercat sa intorc masina si sa o parchez pe sensul in care consideram ca voi pleca de acolo, gandindu-ma ca vor fi foarte multe masini si imi va fi greu sa intorc masina cu doua coloane de masini parcate( pe un sens si pe celalat). Am parcat cum si-a dorit “prostia lui” pana la urma, dar lucrul prevazut de mine s-a intamplat. Mi-ar fi placut sa-i reprosez dar nu mai stiam care dintre ei era cel care m-a pus in postura sa ma chinui sa intorc masina, in circumstantele “proiectate” de mine inainte sa se intample.
A trebuit la plecare sa le fac si treaba si sa coordonez cativa soferi, care au blocat traficul…ca sa pot sa ies si eu din ambuteiaj.

Bors de peste la Vadeni, fratilor nu va suparati dar am cautat, m-am invartit, am asteptat si apoi am intrebat
“Exista undeva bors de peste, aici?”
“Sunt mici, este bere…Borsul de peste se face dupa lasarea intunericului pentru piloti”

Ma asteptam sa nu reprezinte doar o simpla denumire ci sa gasesc un bors de peste din ala lipovenesc, ca doar de aia m-am dus acolo mai mult, nu pentru avioane. Glumesc si nu prea!

Organizarea mi s-a parut un pic deficitara…in sensul ca nu prea am avut acces sa vad aterizarile si decolarile, cum se cade, din zonele disponibile publicului. Personal as fi lasat in partea de Vest acces pentru public, fiindca in zona hangarelor nu vedeai nimic, plus ca mai toate aparatele de zbor expuse erau in partea de Est, unde era si publicul astfel ca n-am avut o vedere deosebita asupra pistei si nici chiar a cerului in intregime…asta daca vroiai sa vezi aparatele de zbor de aproape sa mai faci cateva fotografii.

A fost puhoi de oameni, asta inseamna ca a fost un eveniment bine promovat, atat brailenii cat si galatenii au facut act de prezenta in numar foarte mare…masini parcate pe doua coloane pe distanta de 2-3 km as zice.

Va las acum cu cateva fotografii, de la ceea ce s-a intamplat astazi pe aerodromul din Vadeni:

PS – Daca sunteti amatori de un salt cu parasuta, Vadeni nu organizeaza asa ceva. M-am interesat pentru mine si am fost indreptat spre Clinceni(probabil TNT Brothers) sau spre unul aproape de Constanta.

Tagged , , , ,

7 thoughts on “Bors de peste la Vadeni – 2016

  1. Pe noi ne-ar fi incantat o plimbare, am vazut oameni stand la coada, unii sigur erau doar pentru mancare. Ne-am instalat langa masina de pompieri, vedeam fiecare aterizare.
    Te salut!

    1. eu n-am fost asa inspirat… am stat aproape de acele steaguri de indicare a directiei si intensitatii vantului.

      Pai eu as fi sarit cu parasuta daca era cu putinta!
      Multumesc! :*

  2. Vasile, ai uitat cu totul prietenii din blogosferă?! Nu se mai întâmplă nimic la Galați, nimic în viața ta?…

    Numai bine! ☺

Leave a Reply

Your email address will not be published.