Bani

Se fac bani pe MINTOS?

Vă spuneam acum ceva vreme că mi-am făcut cont pe MINTOS.

Mai exact la sfârșit lui ianuarie am făcut o depunere, cu o sumă de probă, adică nu foarte mare. Pe 31 ianuarie au fost acordate primele împrumuturi din valoarea soldului meu.

Teoretic astăzi, la mai puțin de două luni, am sărit de de procentul redevență de 1% (interest rate). Nu-i rău, ținând cont că la bănci dobânda asta este una anuală.

Luna martie față de luna februarie MINTOS îmi arată că am un plus de 135% pe partea de venituri câștigate, lăsând investiția la o parte.

Ținând cont de această evoluție lunară, aș tinde să cred că este posibil un procent de 10% anual.

Nu știu cum estimează MINTOS interest rate-ul global, fiindcă în prezent îmi arată un average interest rate 10.43%.

Dacă este o simplă mediere a dobânzilor la toate împrumuturile acordate până în prezent, practic ar fi posibil să câștigi la finalul unui an calendaristic mai mult decât acest interest rate. Spun asta fiindcă unele credite sunt cu plată a valorii totale a creditului luat la sfârșitul perioadei, unele sunt că la bancă cu plata dobânzii și a sumei împrumutate într-o relație strânsă, altele arată de forma întâi plata dobânzii și la final a valorii creditate (am impresia că la firme acordă băncile astfel de credite).

Ținând cont de cele spuse mai sus, dacă primești bani între timp din dobânzi și valoarea creditelor acordate, practic poți să mai acorzi alte credite care să producă alți bănuți.

Totuși, până acum consider că este o soluție de investiție care prezintă un grad ridicat de risc. Am prezentat cum funcționează MINTOS în articolul precedent!

Tagged , ,

3 thoughts on “Se fac bani pe MINTOS?

  1. E prima dată când aud de Mintos ăsta. Să ne ții și pe noi la curent dacă merge treaba, să știm să ne băgăm și noi 🙂

    1. Sunt mai multe platforme de genul P2P sharing, acum rămâne de văzut cum vor trece testul timpului.

  2. Se fac, undeva la 10-12% dobândă anuală pentru împrumuturile garantate. Cele negarantate cu dobânzi mult mai mari vin și cu riscuri mult mai mari. Oricum la cum evoluează prețurile și inflația aș spune că e o soluția de a nu pierde nu a fi de profit.

    În opinia mea, nu există venituri pasive. Pentru bani trebuie să muncești. Am încercat și eu alte soluții în afară de muncă dar nu am găsit. Tot la muncă am ajuns.

Leave a Reply

Your email address will not be published.