Bani

Scara de valori a societatii

Despre scara de valori, multi sustin ca, in momentul de fata este rasturnata.
Ma intreb eu: “Cand a fost ea in picioare?”

Daca un om fura o gaina, celebrul gainar, pentru a-si hrani familia care este flamanda de o saptamana de zile… omul acela este un infractor periculos si primeste intre 3 si 7 ani de puscarie. Nu spun ca nu este un gest condamnabil, sa furi. Insa daca furi sute de mii de euro, milioane sau chiar miliarde esti considerat om de afaceri. Un adevarat business man face averi, nu conteaza cum.

Aceasta sintagma am intalnit-o si in cartea Shosha, scrisa de un laureat la premiului nobel pentru litaratura Isaac Bashevis-Singer, carte pe care o dau ca premiu la concursul organizat pe blog:

“Cand primeste 2 zloti, e o tarfa; cand e, insa vorba de multe mii, la care se adauga diamante si blanuri, se cheama ca e o doamna.”
Imagine via

Tagged , ,

11 thoughts on “Scara de valori a societatii

 1. Ce ar mai fi de spus?
  Nu stii sa furi milioane nu mai fura deloc, maruntisurile te vor baga in puscarie.

 2. Scara de valori a societatii nu a fost niciodata cea mai dreapta dintre directiile universului…Banii sunt un reper dupa care esti catalogat, pentru ca ei aduc multe avantaje si putere…iar cine are puterea este in varful acestei scari. E cam nedrept sa fie asta reperul principal, dar e real, si cu trecerea timpului va fi din ce in ce mai evident…

 3. lumea a evoluat. nu poți fura așa oricum, nu poți face bani cu parul. acum se fac banii din pix. ăia sunt acei business-man

 4. Unul cu “facultate” mi-a spus ca estential este sa furi suficient de mult ca sa ai de unde da si altora ca sa te scoate bazma curata.

  1. apare si in cartea asta conceptul… “dai un zlot politistului si uita de notitele luate”, ma gandesca e ca e vorba de procesul verbal!

 5. Fiecare individ ţine scara de valori pe care o doreşte, problema e dacă sunt mai mulţi cei ce ţin scara aşa cum trebuie.

  1. Ba da exista si ia se manifesta asupra oricarai nedreptati dar de cele mai multe ori nu imediat,atunci cand e la om lumea mai draga :))

 6. Pingback: Cafeneaua.net » Blog Archive » Valoare si recompensa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *