Bani

Romanul se descurca

Stim cu totii ce saracie este in tara noastra, ce salarii mizere au cei care lucreaza…uneori imi vine sa plang gandindu-ma ca in curand voi intra in sistem, renuntand la titulatura pe care si-o pun multi pe facebook “Prosper om de afaceti, pe banii parintilor”.

Fireste este o gluma insa nu poti sa nu realizezi ca totul este mai scump sau la fel de scump ca in tari mai dezvoltate precum: Germania, Franta, Italia, Spania sau Grecia, cand salariile sunt si de zece ori mai mici. Nu inteleg cum pot multi sa supravietuiasca intr-o asemenea situatia, dar totusi observ pe strazile patriei masini care mai de care mai scumpe si greu de intretinut.
Observ ca mereu sunt cozi la benzinarii, mall-uri, magazine, iar bancile sunt infloritoare…inca.

Cum este posibil asta ceva?
Romanul se descurca, domnule…prin diferite mijloace!

Tagged

13 thoughts on “Romanul se descurca

 1. Cum spuneai, se descurcă… şi totuşi (sau tocmai d-aia) n-o să ajungem niciodată la nivelul ţărilor enumerate de tine, la salariul lor aijderea…

 2. “A zis primul-ministru că investeşte zece miliarde de Euro anul ăsta” (Traian Basescu)
  Unde investeste? In drumuri? Tot nasoale sunt.
  In scoli? Banci rupe, tablele-s gaurite si calculatoare de merg 5 minute si-si dau singure resetare din cauza sistemului de functionare (Windows XP).
  Se poate, dar nu se vrea!

  1. Ponta ministrul “plagiator” al Romaniei isi facuse campanie pe Facebook daca ai vazut ca va aduce nu stiu ce fonduri de investitii probabil miliardele alea de euro de care amintesti =)) pe hartie si eu pot sa aduc cateva miliarde de miliarde :))

 3. Chiar daca am lua de buna tampenia spusa de xeroxPonta – aia cu zece miliarde – tot nu am simti nimic … acei bani s-ar scurge in buzunarele celor care au finantat si vor finanta campaniile electorale

 4. Heh, si sa aduci pe cineva din Germania (exemplu) sa lucreze pentru un an in Romania… moare de foame.
  Prost nu e romanul. Se descurca, ce sa faca…

  1. Dar si sistemul e de asa natura, incat te obliga sa faci ceva sa supravietuiesti fiindca majoritatea castiga salariul minim pe economie si unii nici pe ala…dar totusi traiesc, eu nu prea inteleg cum si probabil un strain nici el n-ar intelege.

 5. Si puscariile sunt pline de evazionisti, traficanti de carne vie si droguri. Dar, celorlalti le merge bine.

  Plus ca a mai ramas Alexandria si Valcea care ridica nivelul de trai. 😉

  1. Nu doar oamenii care fac “lucruri rele” toata lumea isi scoate un ciubuc cumva, fiindca e imposibil sa traiesti doar din salariul ala mizer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.