Bani

Proiectoarele inlocuiesc plasmele din casele romanilor

Celebrele proiectoare nelipsite de acum din nici o sala din facultati sau universitati si pe viitor din salile de clase ale liceelor, scolilor si de ce nu gradinitelor. Tin minte ca la gradinita am intalnit bunicul mai vechi si rudimentar al proiectorului, diapozitivul. Dar o o poveste lunga de la acele fotodiagrame proiectate pe perete pana la tehnologia pe care o promoveaza astazi firmele dezvoltatoare de proiectoare.

Cu ajutorul unui astfel de produs iti poti face un cinema la tine acasa, neavand nevoie decat de un laptop + un sistem audio 5.1 surround sau de un home cinema, iti inviti prietenii cu floricelele si berea si ai o petrecere rezolvata, fara prea mari batai de cap.

El poate fi folosit deasemenea si pentru  jocuri, fiindca am vazut cum colegii de palier din camin jucam counter strike. Acum ca au aparut si proiectoare precum BenQ W1100 care poate reda full HD, va inchipuiti ca poate fi conectat la console de jocuri precum xbox, playstation, wii si vazut la o rezolutie de 1920×1080 (cea mai inalta rezolutie disponibila la ora actuala), care dispune deasemenea si de picture in picture. Dispozitivele au  de asemenea posbilitatea de a se conecta la diverse alte dispozitive prin mufe speciale precum: HDMI (care ar trebui sa fie nelipsit daca doriti o redare HD), USB ( ideal daca vreti sa vizionati filme sau fotografii de pe un memory stick), monitor out, RS232, video / s-video,  IR, computer in, audio (L / R), audio in / out, AC socket.

Un alt criteriu care-l recomanda ar fi ca nu mai este necesar sa alergi dupa un televizor cu diagonala incredibil de mare, un astfel de proiector putand sa seteze dimensiune de afisare. Preturile pot varia de la 200 de euro la cateva mii de euro, in functie de tehnologiile pe care le au implementate, de calitate si de firma care le produce.

9 thoughts on “Proiectoarele inlocuiesc plasmele din casele romanilor

 1. am auzit si eu tot mai multi care zic ca vor sa-si inlocuiasca teveul cu un proiector. Eu nush ce sa zic pentru ca nu-mi dau seama cum se vede proiectia intr-o camera normala. Sunt multi are au frica sa-si schimbe tv-ul, dar daca te gandesti un astfel de proiector e si mai ieftin, nici nu ocupa spatiu si probabil unul performant da si-o imagine buna.

  1. daca reusesti sa rezolvi problema obscuritatii se poate vedea chiar foarte misto, acum depinde si de calitatea proiectorului, daca iti iei unul Full HD cred ca neclaritatea nu mai e o scuza!

 2. sa-ti zic sincer imi plac proiectoarele astea. partea proasta e ca imaginea nu prea are claritate dar altfele ele ar fi extrem de practice. 🙂

 3. mai mult as prefera un lcd Led decat un proiector.
  Pentru proiector e nevoie de camera mare :))

  1. nu neaparat:), camerele studentesti nu sunt deloc mari, spatioase sau chestii din astea si iti zic ca era ok

  1. Adevarat a inviat! Da, inca multa lume nu-si permite nici macar televiziune HD sau macar digitala(high quality) pentru televizoarele pe care le detine…

  1. iti cumperi un panou din ala retractabil…il montezi sus si il tragi sus il urci iar sus la nevoie,daca e cazul. iti mai trebuie si niste fotolii ca la cinema:)), un aparat cu microunde pentru floricele de porumb aka popcorn

Leave a Reply

Your email address will not be published.