Erau glumele alea cu “căutăm candidat” în vârstă de 25 de ani cu 15 ani experiență în domeniul vizat”.
Mă gândeam că vreun an de zile am lucrat doar 4 zile din 5 lucru care-mi va afecta pensia.
Dar când făceam ore suplimentare, la greu aș zice, nu le contorizează nimeni.
Nu ar fi normal ca orele suplimentare să fie găsite cumva și ca vechime în muncă? Bine, ele contează la valoare venitului dar de ce nu ar conta și ca vechime în muncă pentru pensie?
Pai când nu-ți faci norma legală de 40 de ore pe săptămână, nu din cauza angajatului, se prelungește perioada de activitate în muncă până la pensionare…iar când lucrul suplimentar este solicitat nu este luată în calcul implicarea.
Firește ar putea creea un caracter negativ în domeniul public, unde angajații își alocă singuri buget că doar nu sunt plătiți din banii cuiva (banii statului adică ai noștri, sunt cei mai prost administrați).
Cum ar fi dacă…? Firește este un concept!

Am muncit de la 18 ani, și doar 2 luni am pe cartea de muncă, vechime. Era mai simplu pentru ei că nu trebuia să plătească taxe în plus, birocrați, etc.
Eu tânăr și bucuros că îmi câștig banul meu nu m-am gândit că va fi o perioadă când mă voi gândi mai serios la asta.
Așa că acum mi-o s*g singur.
Din ce am mai acumulat vechime, șomaje, cătănie și alte perioade scurte pe care “preabinefăcătorul” a considerat că măcar cu 2 ore sau cum era să mă angajeze că se temea de ITM. Și prin străinătățuri. S-ar putea să am vreo 5 ani vechime. Nu mă bazez pe pensia lor de stat și de c*** pe are cel mai probababil nu o voi primi vreodată.
Bălării de România…ce să mai…
Nasol moment, știu că există astfel de situații din fericire nu am avut nici măcar evenimente de întârziere a plății salariilor.
Știu că este cu dus și întors pensia…că tot am abordat-o prin articole, dar la 65-70 de ani nu mai ai putere de muncă ca la 55.