Bani

Nici REVOLUT nu mai este ce a fost. Mi-am făcut cont pe MINTOS!

Mi-am făcut cont pe MINTOS astăzi pentru a vedea și testa ce se întâmplă pe acolo.

Dar pentru a depune ceva acolo aveam nevoie de un cont in euro, cum nu aveam am apelat la REVOLUT.

Cursul de schimb RON-EURO (1 Euro=4.95039 Ron) al REVOLUT m-a lăsat rece. Nu știu cât este le la bănci dar pe vremuri aveau cursul foarte apropiat de cel al BNR, din câte îmi amintesc.

Referitor la MINTOS nu am încă am ce să vă zic despre el momentan intenționez să îl testez. Fiindcă aparent pare ireal, ei se laudă cu un procent anual de dobândă de peste 12%. Nu știu dacă există așa ceva, când dobânda la conturi de economii este 0.7% sau la depozite 2%. Nici titlurile de stat din 2021 nu au randamente mai bune (totuși ele se bucură poate de cele mai reduse riscuri când vine vorba de economii sau de investiții). Chiar și bursa americană prin indicele contactat SP500 nu scoate rate similare de câștig.

Pare un fel de CARITAS. Pe de altă parte aș înțelege piața căreia se adresează acest sistem, un fel de IFN-uri care au dobânzi 24-50% anuale. Astfel, să ia bani din altă parte și să împartă profitul deja pare rentabil chiar și pentru toată lumea.

Tagged ,

7 thoughts on “Nici REVOLUT nu mai este ce a fost. Mi-am făcut cont pe MINTOS!

 1. Am auzit lucruri de bine pe subreddit-ul dedicat https://www.reddit.com/r/mintos/ .
  Nu am apucat sa testez platforma, dar cred ca merita o sansa.

  Referitor la Revolut, au devenit cam agresivi. De la un timp, tot ma spameaza aplicatia ca sa fac upgrade la cont sau ca sa imi activez sync-ul cu GPay.

  1. Am observat și eu, și au mărit și toate comisioanele…cam te obligă să faci upgrade dacă vrei să faci ceva mai mult decât anumite plati, de pe un card secundar sa zicem pentru a evita anumite posibile neplăceri (cyber criminale)

   1. Referitor la MINTOS, am văzut că este destul de recomandat din mai multe direcții sunt curios să văd despre ce este vorba. Revin in 6 luni, un an cu rezultate…

 2. Vezi că pe Mintos îți plătesc, dar trebuie să selectezi doar investițiile care sunt garantate că îți înapoiază cel puțin banii pe care îi depui. Acestea sunt într-adevăr mai slăbuțe la randament…10-12%.

  Eu am renunțat și am retras banii după vreo șase luni pentru că inflația oricum era mare iar randamentul fiind mic, nici nu câștigam nici nu pierdeam. Îmi plăteau banii dar dacă preț
  urile oricum creștea cu 10-12% într-un an la produsele care mă interesau pe mine, era doar o pierdere de timp.

  1. Iulian, sincer vorbind tot ce este la 5% de mai decent decât cd dau băncile, deja peste 7% este mai bine că indicele bursier SP500. Problema este riscul, te-ai jucat pe MINTOS?

Leave a Reply

Your email address will not be published.