Bani

Mintos la jumătate de an (6 luni)

Au trecut 6 luni de când am făcut prima investiție (momentan prima și ultima) pe MINTOS.

Ce părere am departe MINTOS?

Poate fi o soluție pentru a investi sau a ține banii de care poți să te lipsești de ei. Clar nu poți să te îmbogățești.

Teoretic poți să îți dublezi investiția cam în 4-5 ani dacă ai o dobândă de 7-10% pe an și nu te atingi de bănuți. Teoretic! Practic, la ce câștigi ești o obligat să plătești 10% impozit pe câștig către statul român (cu sau fără reținere la sursă).

Ținând cont că la bănci dobânda la economii și depozite a fost scăzută dau chiar eliminată MINTOS reprezintă o alternativă. Firește, există riscuri cum există și riscul la bănci în scurt timp să apară primele dobânzi negative.

MINTOS păreri generale!

O observație ar fi că mi se pare că “Average interest rate” scade de la lună la lună. Cel puțin așa pare. Chiar și dacă ne uităm la aceste rate pentru modurile lor automate de investiții.  De exemplu pentru imaginea de mai jos realitatea din contul meu arată așa la data de azi 01.08.2020:

Diversified – 10.03%

Conservative – 9.91%

High-yield – 14.50%

Personal am dezactivat modurile automate prezentate de ei, fiindcă îmi introduceau și împrumuturi de +70 de luni. Unde finalitatea lor nu știu dacă este realizabilă, poate că este dar eu am dubii.

Despre cum funcționează MINTOS am expus aici!

Spaniolii sunt rău platnici, cel puțin așa reiese din contul meu de MINTOS!

Sper ca la sfârșitul a 12 luni să ajungă la 10%, dar asta cu efectul compus. Cred că se pot face ceva bani prin MINTOS, dar cu răbdare, cumpătare și puțin noroc.

Am să vă țin la curent cu evoluția din MINTOS din când în când.

Tagged ,

2 thoughts on “Mintos la jumătate de an (6 luni)

  1. Mai este si Crowdestate este nisat din cate stiu pe imobiliare, mult mai profitabil si sigur. Merita incercat cu sume mici, zic…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *