Bani

Metoda Robert Kiyosaki – sau cum poți influența masele pentru câștiguri proprii

Robert Kiyosaki ca și alții mai mici decât el promovează zilele acestea masele să își investească economiile în metale prețioase: aur, argint, platină, etc. Îl urmăresc pe Robert Kiyosaki de ceva timp, i-am citit mai multe cărți.

În general spune lucuri bune, chiar învață oamenii cum ar putea să aibă grijă de banii lor. Te învață cum să îi câștigi, cum să cheltui banii, cum să economisești și chiar cum să investești. Pe înțelesul tuturor!

O chestie prinsă de la el printre multe altele este să nu alergi unde s-au adunat banii deja, asta fiindcă deja este prea târziu. Rezumatul fiind că vei pierde bani. Există chiar o zicală românească care transpune într-un mod mai “agrar” această idee “la pomul lăudat să nu te duci cu sacul”.

Este foarte bună ideea de altfel!

Robert Kiyosaki pe canalele sale de comunicare promovează să achiziționăm metale prețioase de ceva timp, pe fondul crizei sanitare. Problema este că deja prețul aurului și argintului este foarte sus.

Cum vedeți din grafice aurul este în zona unui maxim istoric. Argintul este și el pe un “spike”.

De ce totuși promovează achiziția în aceste momente de aur și argint!?

Kiyosaki este un nume în lumea antreprenoriatului de buzunar. Mulți oameni citind o carte “ușoară” precum “Tată bogat, tată sărac” se cred antreprenori sau și mai și investitori profesioniști la bursă: acțiuni, bunuri ( resurse comercializate),  dar și CFD, crypto, valută, etc. R. Kiyosaki nu este doar un nume ci și o voce printre amatori sau cei la început de drum, astfel putând influența în mod direct prețul acelor active în favoarea sa.

Cum poate face asta?

Fiind o imagine dar și “un lup de pe Wall Street“, el știe și anticipează cum și unde  vor merge banii, sau chiar poate să impusioneze drumul banilor să ajungă unde își dorește el.

Trebuie să vă gândiți și să înțelegeți că are puterea dar și abilitățile să ne golească buzunarele. Averea lui se ridică la  aproximativ 100 de milioane de dolari, implicit.

Robert Kiyosaki investește de peste 50 de ani! Deci a avut timp să dobândească active de acest tip, dar și bani. În tot acest timp a acumulat și cunoștințe care îl fac probabil să își dorească să capitalizeze acele resurse. Fiindcă nu mai are prea mult de trait și probabil are echivalentul a 1 milion de dolari în argint să zicem pentru anul 2014 ar prefera să lichideze activul la preț dublu la începutul anului 2021.

Cu cât mai mulți bani se îndreptă spre argint să zicem el ar posibilitatea o dată să aibă piață de desfacere pentru volumul de aur și sau de argint pe care îl deține. Iar în al doilea rând va putea să obțină un preț mai mare fiindcă, prețul variază în funcție de cerere și ofertă.

M-ar interesa sincer să pot cumpăra și eu ceva monede numismatice emise de BNR, dar metoda lor de desfacere este discriminatorie pentru oamenii din provincie. Știu că emit și au 4-5 centre de comercializare a acestor București, Iași, Constanța, Craiova, Timișoara, Cluj. Sincer suntem în 2021 aproape, BNR nu faci și tu mai accesibile aceste operațiuni adică să te muți și tu în online?

Eu nu aș cumpăra aur și argint pentru investiții, în acest moment! Sunt șanse să mă înșel dar este deja foarte sus. SUA a tipărit foarte mulți dolari în ultima perioadă deci inflația va corecta multe chestii, poate aici să greșesc!

Tagged , ,

9 thoughts on “Metoda Robert Kiyosaki – sau cum poți influența masele pentru câștiguri proprii

 1. Carti n-am citit de la el, dar am vazut cateva emisiuni pe Youtube cu si despre el. Meh, nu sunt fanul lui, mi se pare ca repeta aceleasi lucruri si nu zice nimic concret.

  1. Mai are niște chestii de luat in seamă, gen basic așa. Iar mai mult ar trebui sa înveți mai mult din cum a procedat, nu neapărat ce recomandă, fiindcă are niște chestii din anii ’90 care sunt învechite, nu prea mai pot fi aplicate în ziua de astăzi.

 2. Eu rămân la forma clasică de a câștiga bani – îmi vând munca. Nu aș avea încredere în vorbele unui personaj dacă aș vrea să investesc în aur sau argint, ci m-aș documenta foarte bine înainte, să am o idee clară asupra industriei.

  1. Pe o parte e ok, pe de altă parte are dreptate cumva. Anume, că e bine sa înțelegi că nici banii la saltea nu sunt o soluție mai bună fiindcă sunt devalorizați la greu de inflație.

 3. Strict legat de Kiyosaki, cartea lui Tata Bogat, tata sarac cred ca ar trebui bagata în lista aia cu cărtile ce trebuiesc citite într-o viata, poate chiar băgata în programa scolară…că e ușor de citit și de asimilat indiferent de nivelul cititorului. Bine, mai pe final, omul expune probleme americănești..dar poți adapta și de pe acolo. Că până la urmă, un câștig destul de bunicel îl ai și daca-ți optimizezi impozitele. Altfel, ca mai toți aștia de vând idei de făcut bani, marketingul a ajuns la cote maxime. Dar printre rânduri, înveți una alta,. Da, la momente dubioase, oamenii se cam reorientează către metale…

  1. Adevărat și eu consider că are niște idei ce trebuie urmate, are și lucruri care nu se aplică. Dar sa cumperi când este sus, nu ajută. Îți faci gaura singur in buget, o fata fiindcă aproape sigur, din statistici preturile vor scădea la o zona “de platou” că tot am devenit statisticieni de când cu SARS-COV-2. Mai bine aștepți acea perioadă. Doi nu e bine să bagi mulți bani în zonele alea fiindcă atunci când e criza ajuta foarte mult să ai lichidități.

 4. M-am plimbat dintr-o parte în alta și am ajuns aici.

  După ce am citit “Tată bogat, tată sărac”, am început să îl urmăresc pe cât mai multe canale. Emisiunea sa, contul de Twitter, vloguri, invitat pe la alții, etc. Am observat același lucru, își promovează cărțile și ce resurse a mai produs.

  În perioada cu pandemia, l-am abandonat pentru că promova aurul si bitcoinul agresiv, iar pe lângă asta avea niște postări care mă dezamăgeau în legătură cu pandemia. Bineînțeles că are de câștigat de pe urma turmei. La câtă experiență are în domeniul afacerilor și la câți fani a adunat, poate crea foarte ușor un trend.

  1. Aș zice că în mare spune lucruri bune, ba pe alocuri da sfaturi de urmat. Doar că atunci când el trâmbițează este prea târziu “să facem ce zice popa, trebuia să facem ce a făcut popa” atunci când a făcut.

   Acum mi se pare inoportun vor mai veni vremuri bune. Uite la Bitcoin aștept să se spargă bula și nu se întâmplă că și-a băgat nasul Musk și Tesla lui, cel mai probabil aici poate fi o zonă de cotitură, oricum ar fi Musk câștigă :). 1 poate da impulsioneze mediul de business, fondurile de capital, firme, oamenii cu fonduri de economii foarte mari sa bage bani in crypto și să ajungă până la sfârșitul anului la “ce au spus proorocii” să depășească 100k USD.
   Sau poate sa o ia la vale până la 50-poate chiar 30 % din punctul de maxim și să se stabilizeze acolo unde ar fi bine sa cumperi… fiindcă gestul lui Musk și Tesla a spart oricum piața și a “certificat procesul” sau a făcut cărare in lumea asta.

   Eu am ales in ultimele doua luni să mă feresc de crypto fiindcă mi-e teamă se pare că am greșit s-a apreciat cu cel puțin 30%. Aurul pare să scadă, aștept și imobiliarele fiindcă vrem sa ne facem casa și parcă e un punct de maxim și încă se plusează deși nu știu cine investește acum. Probabil au bani cei care au construit și se țin “de boașe” dar va pocni și acolo 🙂 mai devreme sau mai târziu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.