Bani

Manuale scolare

Inceputul de an scolar vine o data cu dezamagirea copiilor fiindca se incheie vacanta dar si cu ce a parintilor care trebuie sa investeasca in educatia celor mici.
Chiar daca manualele scolare sunt gratuite prin lege pentru invatamantul obligatoriu asta insemnand clasele I-X parintii trebuie sa achzitioneze manuale scolare din propriul buzunar, fiindca deseori se intampla ca elevii sa fie nevoiti sa invete 2 la acelasi manual din cauza insuficietentei lor, pri din cauza unui profesor este dezamagit de calitatea celor pe care scoala le ofera sa ceara parintilor sa achizitioneze manuale de la alta editura, de unde fireste si el castiga un comision.

Despre elevii din clasele a XI-a si a XII-a nu mai zic fiindca este un chin sa gasesti toate manualele de care ai nevoie, iar preturile lor sunt foarte ridicate…problema cea mai mare este ca nu se gasesc in librarii, am trecut si eu prin asta. Investeam sute de lei anual in manuale si culegeri, dar problema era ca nu gaseam in anii terminali ce aveam nevoie iar profesorii ne presau si amenintau cu note mici.
Asa ca am facut tot posibilul, alergat prin toate librariile din oras unde preturile erau pe masura in cazul fericit in gaseai acele manuale de care aveai nevoie.
A trebuit sa ne organizam in clasa si sa ne comandam impreuna cat mai multe manuale de pe internet asa scuteam pretul transportului si eram destul de castigati fiindca preturile erau mult mai mici decat in librarii.

Aceste manuale scolare reprezinta o problema in fiecare an, pentru elevi cat si pentru parinti are scot din buzunar sume impresionante, cand trebuie sa pregateasca si camara pentru iarna si au si alte cheltuieli. Cel mai bine e sa gasesti tot ce-ti doresti sa cumperi intr-un sigur loc, ti-ai facut cosul de cumparaturi si ti-a fost livrat acasa.

Tagged , , ,

22 thoughts on “Manuale scolare

 1. Vasile, Vasile, parcă îți lăudai profesorii cândva ! De unde știi tu că iau comision pentru manuale ? Și chiar toți ?! Atenție la afirmațiile generalizatoare, fac mult rău…
  Cât despre aceste manuale școlare, e bine ca fiecare elev să aiba setul propriu, chiar dacă primește unul de la școală. Pe manualul propriu poți face lecturi adevărate, cu sublinieri și adnotări, poți rezolva direct exerciții etc., ceea ce nu este permis pe manualul transmisibil.

  1. N-am zis ca toti au astfel de practici… da profesorii mei au fost in mare niste modele adevarate, dar e drept ca a fost si cel mai bun liceu ceea ce a reunit si cei mai buni profesori nu doar elevi.

 2. “Inceputul de an scolar vine o data cu dezamagirea copiilor fiindca se incheie vacanta”
  Nu ştiu de ce, dar eu întotdeauna am aşteptat cu sufletul la gură începerea anului şcolar. Probabil pentru că în vacanţă nu făcem nimic altceva decât aă ajut părinţii la treburile gospodăreşti de la ţară şi ştiam că odată cu începere anului şcolar voi scăpa de ele.

  1. Da, pentru unii poate reprezenta o cale mai buna insa altii stiu ca nu prea vad cu ochi buni scoala. Vacanta oricum e sfanta 😀

 3. Nu faptul ca trebuie sa-i cumpar copilului manualele ma deranjaza ci faptul ca sunt foarte proste, nu numai ca si suport dar ca si conceptie, iar pe deasupra sunt pline de greseli de tehnoredactare.

  1. Este o problema destul de grava… insa sa recunoastem nu toti romanii isi permit sa investeasca in educatia copiilor lor, eu ma uit la ai mei parinti cate sacrificii fac.

 4. Eu am terminat scoala si am vazut in magazin cum scolari cauta rechizite. Aproape mi-a dat o lacrima gandindu-ma ca asa eram si eu pana ieri. 🙁

  1. Eu ma duc la facultate insa nu prea mai am treaba mare… mi-am luat si eu niste caiete si niste pixuri si viata merge mai departe

   1. Eu nu prea ma omoram dar mie imi plac produsele de papetarie si atunci cand cumpar un pix stau mult sa aleg pe care. E o pasiune pentru mine dar era si mai mare cand eram la scoala.

 5. Eu mai trebuie sa imi cumpar si culegeri cu variante pentru BAC, plus manuale . O sa ma duc pe la targuri de carti .

 6. Eu nu ma omoram sa umblu dupa ele (mai ales la liceu) pt ca nu prea ajungeam pe la ore.

 7. Proaspat trecut in clasa a saptea. Manualele ajung miercuri in scoala,apoi la noi :).

  1. ehe tu inca esti pe manuale gratuite, trebuie doar culegerile sa ti le cumperi. Dar ce mic esti, nu credeam ca esti asa mic 😀

    1. Ai buletin, gata esti om mare… scuze!
     Succes la scoala! Vezi ce faci cu admiterea la liceu la anul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.