Bani

Managementul informatiei digitale

Ieri am publicat imaginea de mai jos, pe retelele mele de socializare:

Am ordonat putin fisierele aflate pe desktopul laptopului, fiindca arata chiar mai “ocupat” decat in primul screen shot, fiindca acela nu este chiar foarte recent.
Problema principala insa nu am rezolvat-o, am laptopul de 4 ani de zile, fara 4 luni, de tot atat timp n-am mai formatat hard disk-ul, n-am mai schimbat sistemul de operare, nu i-am facut nimic.
Doar mi-am facut treaba, am tot urcat informatie pe el…din fericire nu am virusi, fiindca mereu am avut antivirus activ. Problema este ca nu mai am spatiu pe hard si de fapt problema “sunt doua”, cea amintita mai devreme si faptul ca nu se mai misca ca la prima tinerete, are un “delay”. Eu m-am invatat cu el, fiindca l-am folosit zi de zi si n-am observat diferenta dintr-o data, dar toata lumea care l-a folosit se plangea ca se misca foarte greu.

Le dau crezare, sincer!

O luna de zile sau mai mult o sa ma bucur de ultima “vacanta” din viata mea, asta pana la pensie…fara griji si alte alea. Vreau sa-mi fac laptopul ca nou…vreau sa-mi manageriez informatia foarte structurat, fiindca pana acum exista o ordine doar de mine inteleasa.
De aceea am nevoie sa achizitionez un hard disk extern.
Foarte multa informatie nu am, 320 Gb are hardul laptopului, dar se mai aduna videoclipuri si poze, de aceea m-am gandit la un hard disk extern de 1 Tera.

Am inteles totusi ca nu sunt cele mai fiabile, pe multi ii auzeam pe facebook ca le ceda hardul extern, eu il iau ca o solutie de back up, n-as vrea sa pierd informatiile de pe el.

Ce hard disk extern imi recomandati?
Intentionez sa cumpar unul de pe Emag, mai exact un hard disk extern din astea(link afiliat!!!)…dar nu stiu ce sa aleg.
Daca ati avut vreo experienta cu vreo firma, un model, as vrea sa aflu pareri…atat despre experientele negative cat si cele pozitive, ca sa stiu de ce sa ma feresc si spre ce sa ma indrept, pentru a-mi cheltui corect banii!

8 thoughts on “Managementul informatiei digitale

  1. Nu conteaza foarte mult magazinul, de obicei de acolo imi fac cumparaturile…dar pentru lucruri bune si cu un raport de pret/calitate bun, pot sa cumpar din alta parte.
   Multumesc pentru sfat!

   Mai astept si alte pareri, probabil maine voi plasa o comanda sa-mi ajunga luni-marti.

 1. Îți recomand să-ți iei un SSD și să-l pui în locul HDD-ului de acum. Pe el să instalezi doar OS-ul, pentru că merge super, super rapid. Iar pe lângă asta în locul unității optice(bănuiesc că n-o folosești, memory stick level…) să pui un adaptor HDD caddy, iar în el un HDD, ori ăsta de acum ori unul nou. E o afacere bună care te duce la 700-800 de lei dar n-ai stres ani buni de acum încolo. 😀

  1. au scazut preturile, te duce mult mai putin… de fapt, depinde cat de mult te intinzi la ssd, dar… ideea lui Albert e buna.
   Ps. asa da cu afilierea 😛

  2. hmmm ar fi o optiune, dar nu sunt pregatit sa bag atatia bani in momentul asta … doar ce am avut o cheltuiala majora cu achizitia masinii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.