Bani

Lista firmelor din Romania 2016

Ne aflam in 2016, s-a renuntat de mult la cartulia aia galbena…in care secretarele de la firma cautau toata ziua date de contact ale firmelor fara nici un rezultat real.
S-a renuntat din doua motive la “almanahul” clasic in care aparea aceasta lista de firme, numit “Pagini Galbejite” fiindca asa au ajuns o data cu trecerea vremii daca ne gandim la faptul ca astfel reactioneaza hartia, unul fiindca totul s-a digitalizat si doi fiindca s-a renuntat la personal astfel putand orice angajat sa faca o cautare intr-o baza de date nefiind nevoie de vreo secretara. In general s-au redus costurile in orice domeniu de activitate de aceea s-au adoptat bazele de date cu liste de firme si in Romania, pentru ca firmele sa-si optimizeze departamentele care se ocupa de marketing, advertising, vanzari, etc.

O astfel de baza de date cu liste ale firmelor din Romania sunt necesare inca din momentul incipient al crearii unei activitati comerciale, fiindca in baza informatiilor culese despre firmele din zona se pot face studii de piata, se pot realiza prognoze pentru un viitor plan de afaceri, se poate cerceta piata de desfacere si de ce nu concurenta.

Este foarte important pentru o baza de date profesionala cu lista de firme ca aiba filtre corect aplicate pentru informatii firme, ca utilizatorii acestor baze de date sa poata targeta cat mai corect si usor cautarile pentru diversele proiecte/campanii.
Este importanta o targhetare corecta pe zona geografica, pe domeniu de activitate, etc. La fel de importanta este complexitate de informatii oferite: numar de telefon, email, fax, adresa postala, social media account, s.a.
Aceste liste pot reprezenta cheia succesului unei afaceri daca sunt corect folosite!

Leave a Reply

Your email address will not be published.