Bani

Judecătoarea, femeia de serviciu și salariul

Subiect controversat veniturile dar mai ales pensiile special de speciale ale magistraților, demnitarilor de stat și cred că nu de mult timp în oala clocotită intră și aleșii locali.

La Cluj o doamnă judecător foarte apreciată de publicația locală, de casă aș zice, susține că își merită veniturile. Doamna judecător zice că primește în jur de 12000 de Ron lunar și începe să enumere faptul că se trezește la 5 jumătate zilnic, că ajunge la muncă la 7-9 în funcție de programul dumneaiei de la “sală”, aș înțelege. Lucru care nu are legătură cu munca, cu venitul dânsei până la 7 sau 9 când ajunge la muncă.

Asta e prima greșeală!

Apoi îndrugă activități din fișa postului. Până aici normal. Mai zice că muncește în afara programului de muncă să poată să își împartă venitul la 25 de zile* 10 ore (250 de ore lunare).

Și aici greșește, chiar dacă chiar face asta, în baza unui program de 8 ore zilnic (deși nu știu dacă așa are norma). Vă zic și de ce!

Am lucrat doi ani în șantierul naval din Galați și când era posibil, când era încărcare, cel puțin muncitorii făceau ore suplimentare încât atingeau orele doamnei judecător pentru a avea un venit decent, să poată să mai fac una alta pe acasă, să țină copii prin scoli, să achite în avans ratele alea pe 30 de ani la prima casă. Nu cred că vrea să știe în ce condiții lucrau, clar nu era la birou. Ca ei sunt mulți alți salariați în Romania, care lucrează în condiții similare sau mai bune, fiește că poate va zice că oamenii pontau acele ore dar ca venituri nu se apropiau nici la sfert din ce câștigă doamna judecător.

Doar așa că fapt divers, că știu personal sute de oameni care aveau un program similar, dar în condiții mult mai dezavantajoase.

A dacă zicea că este un stres de natură psihică, fiindcă răspunde de viețile (aici mă refer la soartă, că nu e medic) unor oameni. Că trebuie lunar să asimileze un volum mare de schimbări legislative, fiindcă la noi în țară se schimbă legile într-o veselie înțelegeam, dar argumentele…mă lasă așa cu o impresie că oameni ca dansa sunt rupți de realitate.

Oare dânsa crede că rupe munca în două și restul țării o arde pe ajutor social? Banii de salariu de unde i-ar mai veni, dacă nu din ce produce mediul privat.

Însă ultima gafă, mă face să cred că gândirea dumneaei nu are legătură cu funcția în care activează fiindcă nu pare să fie racordată la realitatea societății în care trăim noi restul, aia mulți.

Doamna judecător își compară venitul orar rezultat prin formula aia de mai sus și ii iese vreo 50 de Ron pe oră, cu citez “doamna care face curățenie sau mâncare care câștigă undeva la 80-100 de Ron pe oră“. Să calculăm zic: 100*166=16600 Ron

Luăm ca venit net, că doar doamna magistrat nu a învățat atâta carte încât să stabilească destine și să compare mere cu pere. Putem concluziona că o femeie/doamnă de serviciu cel puțin la tribunal sau acasă la un judecător câștigă mai mult decât doamna magistrat cu pricina din activități de menaj.

La banii ăștia cred că mulți ar fi motivați să aspire, să șteargă praful sau ferestrele. Eu am valențe mișto în bucătărie, iar la ratele orare menționate în articolul din Cluj n-aș zice nu rol de personal chef (dacă mă lasă soția).

Chiar și din zona IT!

Tagged

1 thought on “Judecătoarea, femeia de serviciu și salariul

  1. :)) Este o totală harababură în legătură cu astea speciale. Cine merită și cine nu. Până la urmă toți trebuie să ne luăm salariul și atât. Mai mare sau mai mic, stabilit dinainte, special pentru munca pe care o ocupă fiecare. O vorbă spunea că “democratia e un haos controlat”. Și tind să-i dau dreptate.

    Adevărul e undeva la mijloc, și lumea o junglă. Pe alocuri pavată cu construcții din beton frumos decorate și termopane sau geamuri de sticlă care nu lasă zgomotul să intre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.