Bani

iPhone X sau Google Pixel 2

Sa stabilim de la inceput n-am avut niciodata iPhone, iPad, iPod, nimic din gama Apple. Poate doar ca nu sunt fan sa platesc sume exorbitante pe brand…vezi si Samsung.

Ajuta si faptul ca sunt posesor al unui  NEXUS. Pentru cei care nu cunosc, NEXUS a fost brandul sub care GOOGLE a incercat marea “telefoanelor inteligente” cu degetul si a avut un succes garantat in opinia mea. Pentru ca NEXUS a luat nastere si s-a impus in piata ca un telefon care nu dorea sa loveasca “flagshipurile” celor de la SAMSUNG sau produsele celor de la APPLE, ci se dorea un produs onorabil pentru un pret mai mult decat corect (nu si in Romania).

Fiindca a castigat know how-ul Google a trecut mai departe, incheind capitolul NEXUS si incepand un nou capitol sub forma PIXEL.
Pixel este deja la a doua generatie, a fost lansat in octombrie 2017 si deja se lupta de la egal la egal cu colosii din piata “smartphone-urilor”. Lupta se da cu modele precum: iPhone X, iPhone 8, Samsung Galaxy 8 Edge, Samsung Note 8.
Camera lui Pixel 2 (fiindca si Pixel XL este fix acelasi telefon doar ca vine cu un ecran mai mare, nimic deosebit lucru afirmat oficial de cei de la GOOGLE) este cea mai buna camera foto si video montata pe un telefon mobil cel putin pana in 2018 cand se asteapta urmatoarele lansari ale contracandidatilor la titlu.

Dilema eterna, care fireste nu are o istorie chiar asa de indepartata… iOS sau Android?

Pixel nu se mai poate lauda cu un pret redus (in Romania n-a fost niciodata mic, dar afara totusi are pretul decent mai ales pe Google Play, in tarile unde acesta este activ pentru partea hardware), dar este probabil singul telefon al carui sistemul de operare open source Android se ridica la nivelul de optimizare a celui “din bucataria Apple” iOS.
Pixel 2 are rezultate exceptionale in diverse benchmark-uri recunoscute.

Pretul unui Apple iPhone X 64 Gb pe eMAG este 5400 ron in momentul publicarii articolului. (Atentie link afiliat! Precomanda)
Pretul unui Google Pixel 2 64 Gb in piata eMAG este 4200 in momentul publicarii articolului. (Atentie link afiliat! in Stoc)

Daca ar fi sa-mi achizitionez un telefon mobil in perioada urmatoare, as opta fara sa clipesc  pentru un Google Pixel 2 avand si experienta Nexus 5.

Tagged , , ,

2 thoughts on “iPhone X sau Google Pixel 2

    1. La Oneplus nu stiu daca stabilitatea SO-ului o garanteaza cineva, nu stiu daca exista service-uri care sa il repare momentan (idem pentru Xiaomi). Am vazut ca e vandut de parteneri Emag, adica mai fac mistocarii “depanero” de la Emag, dar ce sa mai zic de un magazin de ala de doar importa…intr-un apartament de bloc. Nu stiu, nu imi confera momentan increderea pe care mi-o confera Pixel sub umbrela Google.

      Oare la telefoanele astea…primesc macar un update la SO? la Nexus cred ca am primit doua generale, schimbare de versiuni. Nenumarate update-uri din alea minore… Cam diferenta asta de pret as fi dispus sa o platesc.
      1000 si 1300 euro mi se par preturi fabuloase pentru ce poti face cu un telefon, in general…eu ma gandesc si daca pot sa imi scot investitia, poate multi ar zice ca telefonul meu este depasit, dar se misca inca impecabil dupa atatia ani, nu se poate lauda vreun Samsung fost “Flag ship” de capabilitatea asta, iar NEXUS nu a fost niciodata competitor pentru un astfel de telefon mobil inteliget. As crede ca durata/uzura morala a unui telefon foarte tare pe parte de hard dar “neatent” si “neglijat” pe parte de soft apare la 1 an si 6-8 luni. Softul e cel care inca il tine pe iPhone unde este, putin brandul si putin design-ul, si nici iphone-ul nu rezista mai mult de doua generatii, fiindca daca i-ai facut update la soft mai bine renunti la el.

Leave a Reply

Your email address will not be published.