Bani

Dobânzile negative au devenit realitate mai devreme decât îmi imaginam. Vezi ING Bank!

Nu a trecut mult timp de când vă expuneam, în teorie, că nu o vom mai duce mult până să vedem dobânzi negative!

Ei bine dobânzile negative sunt aici printre noi! La banii economisiți! Pe când și la credite?!

Momentan ING Bank a anunțat că va introducere o dobândă de -0.5% pentru economiile cu valoare mai mare de 100k de euro într-un singur cont.

Adio visul de a câștiga la loterie și a depune banii la bancă și să trăiești din dobândă. Va trebui să aduci bani de acasă dacă ai astfel de gânduri!

De ce se întâmplă asta? Băncile nu știu în ce “cuib să-și mai pună ouăle” adunate de la populație.

Tagged , , , , ,

5 thoughts on “Dobânzile negative au devenit realitate mai devreme decât îmi imaginam. Vezi ING Bank!

 1. De asta cel mai bine este să-ți pui tu direct ca și client ouăle în mai multe coșuri după riscul tău calculat și deliberat.

  Eu sunt adeptul diversificării economiilor (oricât de mici, să fie diversificate).

  Adică dacă reușesc să pun deoparte doar 100 lei într-o lună, acea sută de lei aș împărți-o relativ egal între mai multe forme de investiții: crypto, fonduri mutuale, euro/dolari, acțiuni la bursă, aur/argint etc. – depinde care sunt elementele în care crezi.

  Banii din contul de economii (întâmplarea face să am și eu la ING) îi voi considera la fel ca pe banii dintr-un cont curent. Adică nu voi avea nici un fel de așteptări 🙂 Iar când nu ai nici un fel de așteptări, nu vei avea nici un fel de frustrări sau dezamăgiri legate de ceva, orice.

  1. Sunt perfect de acord cu tine, cu mențiunea că la 100 de lei să ii splitezi in diferite investiții pierzi foarte mult pe comisioane.

   1. Depinde unde îi bagi, dar da, dacă îți diversifici pe platforme diferite vei pierde mult pe comisioane. 100 lei era un exemplu. Poate 1000 lei ar fi un exemplu mai bun 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.