Bani

Dobânzi negative la banii ținuți în bănci. Ce vom face cu economiile!?

Doar ce am primit un mesaj de la ING Bank că dobânda la contul de economii se mai reduce o dată!

Dacă în 2015, scriam despre o dobândă la economii de 1.75% anual, care între timp va deveni 0.4% anual.

Urmând acest trendline nu va dura 5 ani și va apărea și dobânda negativă la banii ținuți de clienți în bănci. Situația bănuiesc că nu este singulară, adică nu s-a găsit ING să facă mizerii din astea…toate băncile o fac.

Cum va arăta viitorul economiilor?

Cel mai probabil banii fizici vor dispărea, la un moment dat în viitor. Banii încep să devină environment threatening, tipăresc nebunii în neștire, zici că vor să îngroape omenirea în bani.

De asta au apărut PayPal, Crypto coins (block chain), Revolut, să întâmpine revoluția financiară!

Toată lumea va căuta instrumente financiare care mai de care mai rentabile, mai sigure sau își vor asuma riscuri mai mari.

Bitcoin pare să se îndrepte spre 50k $. Cel mai probabil această creștere va fi urmată de o cădere liberă până pe la 50% din peak point. Fiindcă când apare panica se dezvoltă dezastrul.

Revenind la bănci. Băncile trebuie să se restructureze cumva, trebuie să facă ceva fiindcă sunt pe o direcție falimentară în România cel puțin.

Se bazează probabil pe afinitatea și influența pe care o au asupra guvernelor.

Dobânzile negative există în Europa!

Dobânzile negative, dar în folosul populației există de ceva timp în Europa, firește în euro, aceste dobânzi fiind subvenționate de diverse state din Uniune.

Nu știu în cum funcționează în privința economiilor populației din acele țări, trebuie să mă mai documentez în această direcție.

Dar în ritmul ăsta ING, să știi că de la mine vei primi “mumu” bani pentru capital! Să îi iei de pe MINTOS!

Deja nu pare să mai aibă vreun rost să îți ții banii în bancă. Băncile își iau clienții de proști!

Nu rămâne decât să găsim sau să apară alternative mai ok, dacă nu rămâne să apelăm la “tradiție” salteaua, că de ciorapi nu putem vorbi în viitor când te uiți la generațiile astea de glezne goale!

Tagged , , , , ,

7 thoughts on “Dobânzi negative la banii ținuți în bănci. Ce vom face cu economiile!?

  1. Au fost de vânzare titluri de stat. Cele pe 5 ani erau 3.5% dobândă. Poate se vor reemite și vei putea atunci investi. Dar din experiența proprie cele cele trăite pot să spun că ciorapul și salteaua este una dintre cele mai sigure bănci.

    1. Am văzut am vrut să fac o mica depunere macar sa vad cum funcționează, doar că am fost la posta de doua ori și nu aveau formulare, au adus în ultima zi de emisiune și din păcate nu am reușit să mai ajung. Nu știu exact cu acele titluri de stat daca au lichiditate, în sensul că dacă ai nevoie dacă pișcă poți să îți recuperezi macar banii investiți și cât durează, ce proceduri ar fi de urmat.

    1. Încă nu am testat Mintos, dar urmează.

      Depozitele devin o glumă. Pe viitor am în plan să nu mai pun toți banii in depozit cu dobânda, ci să împart ce vreau să pun deoparte în 3 categorii: fondul de urgențe în bancă, acțiuni cu risc mic spre moderat sau P2P gen Mintos și o parte de bani pentru investit la risc.

      În momentul de față doar mă joc la o scară mai mică.

      1. Din punctul meu de vedere mintos este cu risc ridicat. Nu ai garanția capitalului investit, dacă dau faliment firmele care împrumută de la Mintos (IFN-urile), dacă da faliment Mintos… Banii s-au evaporat. Cum se întâmplă și la bursă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.