Bani

Cum aș fi putut avea bitcoini. Bitcoin real, întreg, nu fracții!

Chiar mă gândeam să scriu articolul ăsta, dar nu prea îmi place să povestesc despre trenurile în care nu m-am urcat.

Am luat contact cu noțiunea de bitcoin undeva prin 2010-2011, prin intermediul lui Mircea Popescu, pe atunci “șef” la FAIN și Polimedia.us. Cel puțin atunci am auzit prima dată de bitcoin. Îmi amintesc că am făcut ceva mărunțiș pe Fain cu blogul ăsta și aveam opțiunea să îi retrag ca dolari pe PayPal sau “bitcoin” pe un portofel digital. Am zis că dolarii sunt dolari și bitcoini sunt bullshit, așa că am ales dolarii evident. Nu erau mulți să fi fost vreo 15 dolari în vreo 3 runde de retragere…dar pe vremea aceea erau “bitcoini” serioși. Observ din datele care sunt astăzi online că în 2011 a coborât în luna iunie de la un maxim de 32 de dolari la 0.01 dolari.

Și un dolar dacă era acum aveam, teoretic între 5-15 bitcoin. Zic teoretic fiindcă dacă ar fi în poziția asta ipotetică puține persoane ar rezista să nu vândă la un profit de 100%, să zicem.

Totuși, scriu aces articol fiindcă am văzut știrea la TV că Mircea Popescu ar fi părăsit lumea în care trăim și o dată cu el ar fi luat o avere în bitcoin.

Ultima parte a activității sale “publice” și-o dedica pe blogul Trilema. N-au trecut săptămâni de când am intrat pe blogul său, el acum văd că nu poate fi accesat…pare totuși cusută cu ață roșie această dispariție.

Totuși dacă e adevărat, fiindcă nu este confirmată această știre, chiar dacă avea un stil excentric de a exista și de a relaționa cu ceilalți nu pot să spun decât:” Odihnească-se în pace!”.

Îmi amintesc că avea meciurile sale cu Vali Petcu alias Zoso. Îmi amintesc că am schimbat câteva impresii prin intermediul comentariilor și a forumului FAIN. Nu pot să nu observ că au scris despre moartea sa: Financial Times, Nasdaq…a fost cineva și totuși nu era chiar așa cunoscut înainte de “tragica veste”.

11 thoughts on “Cum aș fi putut avea bitcoini. Bitcoin real, întreg, nu fracții!

 1. Si eu tot prin 2010 -2011 am auzit prima data de bitcoin insa, ca si tine, nu am avut incredere in el. Eu am aflat de moneda asta de pe Linkedin, de la o doamna, imi oferea atunci 100 bitcoini pentru 250 $, sau ceva de genul asta.
  Referitor la Mircea Popescu, am auzit de el abia dupa ce a murit. Am citit ceva pe Facebook insa nestiind cine este nu i-am dat importanta.

  1. Pe vremea când eram student erau mișto și 5 dolari :)), dar cum ar fi fost să fi acceptat bitcoin și să uit de ei :)). Cred că au făcut și bani frumoși unii pe vremea aia 🙂

   1. La fel, in liceu aveam si un blog de tehnologie impreuna cu un amic. Am scris despre bitcoin, despre cum poti sa cumperi, notiuni de baza despre crypto, dar nu am cumparat nimic atunci. Vorba noastra, “aia e”!

  1. Încă nu se știe clar, țările alea din America Centrală nu sunt …foarte credibile nici prin ce declară autoritățile. Da, este posibil să fi lăsat totuși acces cuiva. Teoretic ar fi mai puțini bitcoini, ar trebui să crească în valoare. Practic văd că se divide bitcoinul asta de nu-i adevărat…

   1. Da, am sesizat si eu aspectul asta insa am vazut ca toate monele virtuale sunt in stransa legatura cu Bitcoin. Am ceva maruntis investit intr-o moneda si am vazut ca de cand a scazut bitcoin-ul a scazut si ea si sta asa de ceva vreme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.