Bani

Anteprenoriat social in Romania

Tara lui Andrei, proiect finantat si dezvoltat de Petrom, a lansat de curand o oportunitate pentru cei care au in plan sa devina anteprenori si au o idee de afaceri viabila, dar care poate ajuta o comunitate defavorizata.
Fabricat in Tara lui Andrei reprezinta o competitie dedicata afacerilor sociale.

Business-urile sociale reprezinta afaceri viabile economic care, prin
insași activitatea lor, rezolva o problema sociala. Ele creeaza locuri de
munca si pot fi o solutie pentru dezvoltarea pe termen lung a comunitatilor.”

Daca ai o idee care ar putea reprezenta o afacere, care s-ar putea sustine singura in timp si ar ajuta intr-un mod una dintre comunitatile vizate, poti profita de aceasta oportunitate pentru a-ti vedea visul implinit. Fabricat in Tara lui Andrei va contribui pentru investitii initiale cu 10 pachete a cate 32000 de euro, plus asistenta tehnica si consultanta de la experti in domeniu. Cred ca este un pas pentru orice tanar sa incerce sa devina anteprenor, fiindca un mediu mai propice in zilele noastre nu cred ca exista.

Eu unul inca nu ma gandesc la anteprenoriat, astept sa-mi termin studiile si apoi vom vedea ce se va intampla. Consider ca inca nu am maturitatea sa raspund de locurile de munca a numerosi oameni, cand voi considera ca pot sa-mi asum responsabilitatea si daca va exista o oportunitate voi incerca sa-mi creez un business propriu. Aceasta chiar era o oportunitate daca eram putin mai in varsta, fiindca una este sa iti creezi un plan de afaceri, sa nu ai o finantare pentru demararea afacerii si alta e sa dispui de consultanta de la experti in domeniul in care vei vrea sa activezi, sa ai un buget de investitii. Cred ca ar fi fost oportunitatea pentru creearea unei afaceri solide care sa reziste in timp.
O alta problema ar fi ca trebuie sa te dedici afacerii, trebuie sa investesti timp…iar eu fiind inca student nu pot sa stau langa afacere si sa fac si facultatea.

Sunt sigur ca sunt persoane, chiar printre cititorii blogului, care ar fi cel putin dispuse sa incerce sa participe cu un proiect de afacere sociala!

Tagged , , ,

11 thoughts on “Anteprenoriat social in Romania

 1. Nu stiu de ce, dar am impresia ca aia 32000 euro ii dai inapoi intr-un fel sau altu’ …

  1. Sunt nerambursabili! Adica nu-i dai inapoi…fireste ideea e sa nu dai faliment :D, si nu cred ca vor se vor implementa afaceri care nu va exista certitudinea ca sunt corect organizate, planificate inca din stadiul de proiect.

    1. Acum nu pot sa zic nimic, dar sincer eu cred ca proiectele sunt foarte serioase fiindca nu-si permite un brand cu notorietate sa faca vreo gafa!

    2. Cu placere, poate daca va continua si in viitor acest proiect o sa ma gandesc la un plan de afaceri viabil… insa momentan in viata mea nu-mi permit sa fac acest pas.

 2. Multumim, Pato, pentru sustinerea pe care o acorzi proiectului!

  @dirtman: Intr-adevar, finantarea oferita este nerambursabila, iar afacerea sociala apartine integral celui care a scris planul de afaceri.

  Pentru raspunsuri la intrebari sau nelamuriri poti suna 021 528 21 23 intre 10-14, de luni pana vineri sau trimite un email la fabricat@taraluiandrei.ro.

  Numai bine!

 3. Si atunci care este scopul acestei campanii? Sprijina tineri antreprenori doar de dragul promovarii Petrom? Ar fi frumos ca cei ce au gandit acest plan returneze societatii o parte din castigurile lor, care nu sunt deloc neglijabile.

  1. pai afacerea nu apartine Petrom ci initiatorului proiectului! Eu asa am inteles, nu cred ca ai citit bine.

 4. Ma refeream la faptul ca prin spijinirea antreprenorilor, via tara lui Andrei, tot Petrom este cel care castiga in imagine. Nu conteaza cine detine afacerea la urma, Petrom este cel binevoitor.

  1. pai si nu ei au meritul? De ce n-ar face mai multi astfel de initiative sa devina ceva normal, banal incat sa nu mai zici ca are cineva de castigat!

 5. Stiu pe cineva care mi se lauda candva cum ca ar putea sa obtine bani de UE pentru diverse proiecte, insa din cate mi-a explicat peste cateva saptamani, a renuntat, sunt tot felul de contracte si cica se obtine foarte greu fondurile pentru astfel de proiecte…
  Adevarul este ca nu vad pe prea multi sa sa lauda ca a obtinut bani pentru asa ceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.