Bani

Afaceri cu aur

Dacă tot se zice că aurul este cea mai sigură investiție, deși în mod real nu este nici ea sigură, în sensul că nu îți garantează nimeni că ai cumpărat la un preț bun și când ai nevoie sau vrei să vinzi aurul cumpărat vei avea și profit, am făcut puțină muncă de informare să văd unde ai putea să vinzi aur de 24 de karate, nu bijuterii (deși aici pierderea inițială, cel mai sigur este mult mai mare și nu am calculat).

Azi, 27 ianuarie 2021.

Ai putea cumpăra aur cu 263.9 Ron per gram.

Cursul BNR de astăzi este 238.4 Ron per gram.

Am găsit o ofertă pentru a vinde aur de 24k pentru 230 Ron. La mai multe amaneturi.

Am mai găsit o ofertă la un bijutier care taxează 10% din prețul BNR. Deci 238.4*0.9=214.56 Ron per gram.

Cel mai bun preț găsit. A fost la un jucător pe piața de investiții în zona metalelor prețioase, care oferă 230.74 Ron per gram. Cu condiția ca aurul sa fie achiziționat de le ei.

Ideea este că din start pierzi 11.36%. Teoretic trebuie să aștepți o perioadă de apreciere a valorii aurului care să depășească 12% din prețul de achiziție pentru a nu fi în pierdere la revânzare. Totuși dacă urmăriți graficele următoare cu evoluția prețului aurului la bursă în istoria recentă puteți vedea că au existat momente când valoarea aurului a crescut de câteva ori.

Ideea este că există oportunități de a câștiga sau a pierde, trebuie răbdare și puțină inspirație.

Tagged , ,

1 thought on “Afaceri cu aur

  1. Aurul din bijuteriile ieftine, gen 14k, nu poate fi pus la acelasi nivel cu evolutia in aur de 24k care este estimat pe burse si care se cumpara sau vinde sub forma de lingouri/monede. Nu fa confuzia asta ca nu e una potrivita! La bijuterii castigi daca vorbim de bijuterii scumpe, facute de artizani renumiti, nu turcarii in serie, la fel si la ceasuri si alte obiecte de lux, la care valoarea e data de colectionabilitate lor, ca de aia nu orice Rolex e neaparat o afacere buna! E o lume unde trebuie sa te documentezi mult, sa ai o cultura bogata si sa fi foarte atent, sau poti sa investesti aiurea! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.