advertise

Ziua internationala a Cartii

Probabil iubitorii cartilor stiu ca maine, 23 aprilie (23.04.2013), este sarbatorita Ziua internationala a Carti. Recunosc, cu rusine insa, ca nu sunt un mare fan al cititului… sunt omul care probabil a citit cu placere, din obligatie toate operele impuse de profa de romana. Imi place sa citesc, dar mi-e greu sa ma apuc sa citesc.

Nu am acel indemn al lecturii, dar culmea imi place sa citesc iar imaginatia mea in general reuseste sa ma transpuna in mediul fictiv cu usurinta, asta daca nu am probleme pe cap. Nu stiu daca cititul ma poate deconecta, dar daca sunt deconectat cititul ma poate relaxa.

Culmea este ca eu in general nu alerg dupa carti, insa am aflat ca un prieten al meu are cartea The Hobbit… insa din pacate nu prea da semne ca ar vrea sa mi-o imprumute si nu inteleg de ce!

Ideea e ca, maine, magazinul online cu cea mai mare oferta din Romania, Emag, va face maine reduceri interesante la carti. Daca urmareati o carte anume, maine ar fi cazul sa vizitati prin acest link!

Tagged ,

16 thoughts on “Ziua internationala a Cartii

 1. Lumea fuge dupa fanii, dupa munca si altele, daca am avea toti timp liber mai mult(fara sa fim someri) cred ca lucririle ar decurge altfel!

  1. probabil supravietuirea e o lupta care nu iti mai lasa ragaz pentru alte activitati cotidiene…dar e trist fiindca trebuie sa ne ocupam si de aceasta latura, bine ca avem timp sa ne uitam la emisiuni precum Kapatos…

 2. Pe vremea mea nu erau atatea posibilitati … Citind o carte reusam sa ma confund cu personajele, parca evadam din lumea plina de probleme in care ma aflam.

  1. Cum asa?
   Eu nu am fost pe acolo niciodata si nu inteleg ce ai vrut sa zici, sunt comercianti cu carti de anticariat?

 3. Nici eu nu prea dau carti cu imprumut asa ca-l inteleg pe prietenul tau, cartile cumparate de mine fac parte din viata mea de aceea imi e greu sa ma despart de ele si pentru cateva zile

  1. Parca le mananca cineva…o citesc si i-o restitui in aceeasi stare, daca el a citit-o si o detine de ce sa nu mi-o imprumute.

 4. Nu sunt mare iubitor de carti, daca doream sa cumpar ceva sigur foloseam linkul tau, dar asa nu am la ce :D, tu cumperi ceva?

  1. momentan nu am ceva carti care vreau sa le citesc in bibilioeteca personala plus, Hobbitul daca mi-l va imprumuta in cele din urma acel amic.

 5. În liceu, citeam orice altceva înafară de lecturile obligatorii :)) Nici în ziua de azi nu am terminat Enigma Otiliei, iar pe Ion l-am reluat de trei ori până am reușit să îl duc la capăt.
  Nu îmi plac obligațiile, cititul e una dintre pasiunile mele și o fac pentru că vreau, când vreau și citesc fix ce vreau.
  E și motivul pentru care nu am dat la Litere, deși era o secție acolo care a fost ca un magnet pentru mine. Practic, bibliografia cursurilor coincidea cam 60% cu lista mea de cărți pe care vreau să le citesc. Dar mi-am dat seama că aș fi extrem de naivă, eu nu pot citi pentru că „trebuie”, iar o facultate de litere mi-ar fi „furat” libertatea alegerii (chiar și iluzorie fiind) 🙂

  Na, hai că am divagat. Nu prea țin cont de „zile”, nu înseamnă mare lucru pentru mine, dar frumoasă inițiativa celor de la emag.
  Încă nu am citit Lord of the Rings 😛 Hobitul nu prea mă atrage, cred că filmul e de vină. Dar voi vedea, dacă îmi place stilul lui Tolkien, poate îi voi da o șansă și hobitului 😛

  1. E bine ca iti place sa citesti, sincer nu-i o pasiune prea mare de a mea insa… din cand in cand mai incerc sa ma cultiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published.