advertise

Cum m-am tuns în ultimele 10 luni? Aparat de tuns decent, pentru carantină!

Problema tunsului a apărut la startul stării de urgență, dictată de Guvernul României în primăvara 2020. Inițial, m-am tuns cu ce aveam pe acasă…am incercat, dar nu am reușit așa că am băgat lama în scalp și l-am făcut bec. Noroc că nu m-a văzut nimeni, că doar eram sechestrați la domiciliu!

Aveam articolul ăsta de ceva timp în minte, l-am tot amânat fiindcă au tot apărut subiecte, dar acum am zis că este timpul când l-am văzut pe Adrian că se lăuda cu noua achiziție. Adrian și-a luat mașină, mașină de tuns!

Aveam un Braun. Da, veți spune că nu este un apărat dedicat tunsului. Corect! Problema la el este că nu pot să mă plâng fiindcă a fost primit în dar, dar de la care am învățat o lecție.

Lecția ar fi următoarea, nu îmi mai cumpăr chestii de genul cu acumulator. Pare comod, atractiv, practic, tot ce-i mai bun!!!

Stop! Doar pare!

Nu este comod deloc să rămâi fără baterie și ai făcut doar jumătate de barbă.

Nu este practic dacă nu funcționează cu alimentare directă. Da, aș vedea utilitatea dacă măcar ai putea sa tragi un cablu și să continui să faci treaba. Dar nu, aparatul ăla merge doar dacă este încărcat, când este la încărcat trebuie să fie în schimb pe “modul oprit”. Good job băieților de la proiectare. Bănuiesc că protejează astfel bateria, dar când ea nu merge oricum 40 de minute.

Acum nu știu dacă tine când este încărcată full să iau două brazde, dar niciodată de când o folosesc aproape că nu am reușit să îmi termin barba.

Concluzia a fost că nu mi-aș lua un aparat de tuns cu acumulator! M-am apucat eu cu Braun-ul ăla să iau din păr, și am rămas cu o jumătate de brazdă tunsă doar, fiindcă s-a terminat bateria.

Trist moment! Am preluat problema cu un aparat de ras, cu lamă (lame).

Mai aveam vreo două experiențe, din tinerețe. Un aparat ieftin, dar ce zic ieftin. Cel mai ieftin de pe eMag acum vreo 10 ani, cred că nu costase mai mult de 15 Ron. La niciun an am investit într-un Remington o sumă cam de 6 ori mai mare.

Rezultatul, îl folosește taica-miu și astăzi. În sistem casnic, nu profesional. Cam o dată pe lună.

Dar eu acum am zis, să fie pe cablu, chiar dacă este incomod trebuie să fie practic. Pene de curent se întâmplă mai rar decât dă rateu un acumulator la un dispozitiv “de putere”.

Primul aparat la care am ajuns a fost MOSER, din pozele de prezentare părea ce trebuie. Soția însă a intervenit atunci și s-a documentat mai bine. A ajuns la concluzia că pentru nevoile mele ar fi bun un aparat tuns WAHL:

De ce am cumpărat aparat de tuns WAHL?

Nu mă tund prea des, cam o dată la 3-4 săptămâni, dar:

– în la pandemie m-am tuns de acasă (atât în starea de urgență cât și în starea de alertă). Aveam nevoie de un aparat de tuns.

– aveam nevoie de un aparat de tuns decent.  Aveam deja experiența a cel puțin două aparate de tuns și două trimmere faciale (nu am mai amintit de Philips, trimmer-ul cu trei discuri).

– nu vroiam sa intru în gama profesională ca preț, dar nici sa rămân în zona entry level ca produs.

– îmi doream un aparat de tuns să-i zic semiprofesional. Un aparat de tuns care nu se încinge repede. Nu intenționez să tund mai multe persoane, dar la cele entry level as încingeau la o singură tunsoare. Pardon, în timpul tunsorii.

– îmi doream garanția produsului, dar nu garanția aia obișnuită de 1-2 ani fiindcă și aparatul WAHL are garanție 2 ani. Îmi doream un cum era mai demult “made in Germany”, doar că timpul mi-a dovedit că nici “made in Germany” nu mai reprezintă garanția calității. Am căutat ceva gen Japan, și soția a ajuns la “made in USA“.

– alimentare prin cablu neapărat.

– am căutat deasemenea să aibă și un număr decent de accesorii. Ei aparatul asta WAHL, cel puțin care îl posed are o cutie compactă, dintr-un plastic de calitate, are până și folie din acasă pentru client de protecție. Are niște accesorii pentru zona urechilor, au o formă care ar reda ceva gen pierdut.

– l-am găsit la un preț decent pe eMag și cu confirmarea că este produs în USA.

După ce l-am primit, și am pus prima dată mâna pe el chiar este altceva. Are o greutate mai însemnată, pare solid, pare de calitate.

Tunde brici!

Trimmer-ul atașat lamei de tuns l-am atașat doar o singură dată pentru a vedea cum se face și dacă funcționează. Deci, practic nu l-am utilizat în practică niciodată.

M-aș duce din nou la frizer cred, dacă aș fi încrezător că nu pot să-l contactez pe SARS-COV-2!

9 thoughts on “Cum m-am tuns în ultimele 10 luni? Aparat de tuns decent, pentru carantină!

    1. P.S. Ca mi’ai adus aminte, o sa aranjez putin postarea si cred ca ii dau o republicare, ca mai ieri ma intreba un prieten cum e cu treaba asta! 😀

  1. Si eu caut o alta masina de tuns si criteriile tale corespund cu cerintele mele.
    Cat te-a costat modelul ales de tine ? (pe emag nu l-am gasit)

  2. Era bun un link direct către model.. Și eu am căutat pe cablu, dar nu am prea găsit. Oricum, pe viitor sigur îmi mai iau una! Deocamdată sunt mulțumit de cea despre care am scris foarte recent.

    1. Noi de pe eMag l-am luat. acum nu pare sa mai fie pe stoc. Îți dai seama că aș fi pus link către modelul meu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.