advertise

Black Friday 2020. Nu!

Ca și în anii trecuți, de Black Friday voi arunca o privire dar nu am in plan să achiziționez ceva. Nu am alocat buget pentru Black Friday 2020!

Firește sunt curios să văd dacă sunt oferte, unii zic că sunt, alții că nu sunt. Eu mă aflu în categoria a doua.

Previziunile multor specialiști sunt că anul acesta românii vor investi sume mai mici în ceea ce însemnă “marea reducere a prețurilor de peste an”. Eu cred, sincer, că se înșeală. Vă voi spune și de ce.

Granițele sunt închise. Mulți beneficiau in septembrie de bilete low cost 15-30 de euro dus întors spre țări civilizate unde sunt soldări, nu ca la noi unde îți prezintă prețul de la lansare plus 50%, ca fiind prețul de la care au redus produsul. Firește, preț la care nu a fost niciodată la vânzare sau poate o secundă într-o noapte între 02:00 și 03:00 când au fost pictate serverele pentru mentenanță.

Cam asta este reducerea in Romania. Sau scumpesc de la sfârșitul lui septembrie preturile că în noiembrie să te lovească cu un 5% discount.

Păi în Italia, Spania, Germania există reduceri la lichidarea colecției reale de 70%. Adică poți să-ți iei niște chestii care au costat 100 de euro cu 30 de euro. Când găseai bilete la preț de mers cu metroul cu destinația Italia (Milano, Roma, Torino, etc.), Germania (Berlin, Freiburg, Munchen, etc.) era mai facil să-ți faci cumpărăturile într-un city break și mai economic.

Ei bine această nișă de cumpărători, amatorii de chilipiruri, anul acesta cel mai probabil datorită închiderii granițelor, restricțiilor datorate SARS-COV-2, a fricii, se vor orienta spre cumpărăturile online de Black Friday.

E drept că mulți români sunt afectați de efectele pandemiei Covid 19, dar cum educația financiară nu prea face parte din materiile studiate pentru orice nevoie există IFN-urile(Provident, Viva credit, Ferratum și alte zeci de branduri asemenea).

Ce sunt IFN-urile? Sunt instituții nebancare dornice să te crediteze cu ușor iz de cămătărie legală. Soluția la problemele tale, nu mă refer la problemele pe care le aveau deja când te-ai adresat lor ci la alea pe care le vei avea după ce vei fi apucat să semnezi contractul ca primarul.

Se poate să batem recordul și anul asta! Doar aveai nevoie de aparatul ăla de făcut popcorn sau de înghețată, pe care l-ai folosit o dată și acum stă aruncat pe undeva de abia îți mai aduci aminte că îl ai prin casă, la fel și prăjitorul de pâine. Dar anul asta stai că îți iei un televizor Smart, fiindcă smart-ul luat acum 4 ani tot de Black Friday nu mai este așa de Smart!

Eu zic pas ai la Black Friday-ul acesta, deci n-am să promovez nici pe blog ceva.

Tagged , , , ,

2 thoughts on “Black Friday 2020. Nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published.