apa

Ziua Mondiala a Apei se serbeaza pe 22 martie

Ziua Internationala a Apei sau Ziua Mondiala a Apei se serbeaza in fiecare an pe 22 martie.(World Water Day)

De asemenea Organizatia Natiunilor Unite a decretat perioada 2005-2015 “Deceniul International Apa pentru Viata“, care ridica o problema asupra constientizarii si informarii problemelor ce au legatura de mediul acvatic si de circuitul apei in natura. Incearca sa aduca in fata publicului necesitatea protejarii surselor  de apa si a calitatii apei.

Nu stiu daca  cei de la Aqua Carpatica stiau de acesta zi, dar se pare ca s-au sincronizat foarte bine intiand in aceasta perioada, in Romania, proiectul Legea Apei.

Legea Apei poate fi considerata a fi pe placul ONU, fiind o masura de informare asupra calitatii apei comercializate in tara noastra, care poate avea efect direct asupra sanatatii cetatenilor Romaniei. Se pare ca Legea Apei a adunat peste 7000 de sustinatori in primele 4 zile de la lansarea campaniei!

Acum o sa ii adresez o intrebare publica domnului Yannis Jean Valvis, proprietarul brandului Aqua Carpatica:
Campania initiata de Aqua Carpatica in preajma acestei date, cu o insemnatate deosebita pentru APA, a fost o coincidenta sau a fost luat in calcul sarbatorirea Zilei Mondiale a Apei si a insemnatatii ei?

Jean Valvis-“Pentru a raspunde intrebarilor tale trebuie sa marturisesc ca nu un factor ci 3 au determinat timing-ul campaniei :

1) Dorinta mea de a oferi o sticla mai avantajoasa la pret de 2 Litri. L-am decis in Noiembrie, am conceput desing-ul si am produs matrite industriale. Trebuia sa fac un anunt public avand in vedere ca multi din consumatori nostri au exprimat dorinta de a avea un pret mai abordabil.

2) Ziua Apei : De mult am programat, cu Bloggeri din Bucuresti, un gest de PR oferindu-le (maine se face) AQUA impreuna cu o scrisoare pentru a solicita PRECIS sprijinul lor pe 22/03-2012.

3) Am vrut sa fie PRIMA campanie a unui brand de apa, mult inainte sa vina celelalte branduri cu bombardamentul obisnuit, din perioda ce precede vara !

Optimum , intotdeuna, este atunci cand se reuseste sa se faca sinteza mai multor factori!

Tin sa va multumesc MULT pentru sprijinul acordat acestei campaniei. Va asigur ca este o initiativa in INTERESUL PUBLIC, pentru ca circula in RO ape cu continut superior de 10 mg/L de nitrati si fara mentiunea acestuia fapt pe eticheta, care practic pun in pericol sanatatea bebelisilor ( celor al caror parinti au nefericirea sa le cumpere de pe piata !).

Trebuie sa continuam in aceasta directie si chiar sa intesificam spread-ul de informare corecta pentru a aduna cele 100.000 de semnaturi!

Tagged , , , ,

13 thoughts on “Ziua Mondiala a Apei se serbeaza pe 22 martie

 1. Păi atunci, la mulți ani de Ziua Mondiala a Apei, rățușcă iubitoare de apă !

 2. La Multi Ani iubitorilor de apa precum si celor care se preocupa de calitate ei. :)Cu alte cuvinte, La Multi Ani noua. 😀

 3. Cher ami Basil,

  tin foarte mult sa te MULTUMESC pt initiativa ta spontana de a promova un comportament respectuos fata de toate aspecte privind problemele Apelor !!!

  Merçi din suflet si pt sprijin acordat Campaniei “Legea Apei” !

  Tine tot asa Basil,

  Sa fii mereu sanatos,

  Yannis Jean Valvis

  1. Va multumesc, apa face parte din vietile tuturor poate din a mea mai mult decat a altora de aceea si faptul ca scriu si voi scrie pe blog despre apa.

 4. Uite, nici nu stiam despre cantitatea de nitrati admisa la noi in tara. Ma bucur ca au loc astfel de initiative, caci ignoranta nu ar trebui sa fie niciodata o optiune… (am votat!) 🙂

 5. Legea apei sanatoase cand se va organiza ? 😀

  Eu cel putin sunt satul de apa din comert care este plina de tot felul de substante din astea care nu au ce cauta intr-o apa

Leave a Reply

Your email address will not be published.