ship

Proiectul de licenta

Primul lucru pe care il voi face pentru proiectul de licenta, va fi acela sa adun cat mai multe informatii si date despre subiectul dat prin tema de licenta.  Date generale, articole, studii, tot ce are legatura cu domeniul de activitate.

Ok strang frumos date si linkuri, intr-un folder doar ca le voi aranja mai tarziu.

Primul lucru pe care vreau sa-l am in vedere pentru proiectul de licenta il reprezinta un back-up serios.
Voi incerca sa am toate datele pe 3 surse de stocare, de preferat medii diferite…de aceea m-am gandit deja, sa dedic un stick de memorie flash pentru tema de licenta.
O alta salvare va fi pe hardul laptopului, care fie vorba intre noi este destul de vulnerabil… am vazut intamplandu-se multe si n-as vrea sa-mi periclitez munca si poate viitorul dintr-o prostie. Vreau sa am tot ce am lucrat, in siguranta fiindca de licenta depind mai multe lucruri in viata mea si banuiesc a fiecaruia.

Ma mai gandesc daca tot e asa importanta aceasta etapa din viata, si pentru a fi sigur ca nu o ratez prin pierderea de date survenite unor actiuni precum:
-virusarea calculatorului;
-defectarea hardului;
-demagnetizarea flash-ului de memorie;

Voi opta pentru al treilea back-up, pentru stocarea online…poate chiar intr-un sistem cloud. Puteti sa-mi recomandati ceva? Ar fi o optiune sa stochez informatia pe contul de google unde am 5 GB gratuit.

Salvarea informatiei trebuie sa devina un element sistematic, un tic involutar dar necesar pentru ca stiu cum e sa lucrezi ore intregi la un proiect si fiindca nu am dat un “Ctr+S” sa pierd 8 ore de munca…trebuie sa ma invat sa salvez cel mult la fiecare ora de munca depusa.

Primul lucru, pe care ar trebui sa-l facem cand ne apucam sa muncim la tema de licenta este sa ne salvam informatia/munca pentru ca ea se poate pierde!

Ce faci daca ti se viruseaza calculatorul, cu cateva zile inainte de prezentarea lucrarii de licenta?
Sfatul meu este sa salvezi, cat de des poti, tot ce lucrezi!

Tagged , , , ,

26 thoughts on “Proiectul de licenta

 1. Vad ca esti foarte, foarte precaut. Eu nu prea sunt si de aceea nu prea imi salvez sau copiez ceva decat daca este de maxima importanta, ceea ce se intampla foarte rar. Singurele lucruri pe care stiu ca le salvam erau anumite chestii din pc, pe care mi le trimiteam singur pe yahoo mail, intr-o arhiva, pentru ca reinstalam windows-ul. Ori nu aveam cd sau vreun stick, ori mi-era lene sa pun aceste informatii pe ele. Si dupa ce puneam la punct sistemul de operare, download-am de pe mail arhiva si le aveam pe toate ca noi :))

 2. Eu zic sa tragi la imprimanta backupul :)) Ala e cel mai sigur mod, dar costisitor :))

  1. nu prea merge, stai sa printez toate chestiile care poate ca nu am chiar foarte mare nevoie de ele…poate nu-s chestii care sa ma ajute direct.

 3. Un stick ar trebui sa fie suficient iar pentru a-l stoca online nu vad de ce nu l-ai urca pe hostul blog-ului, intr-un subdirector. Insa un stick dedicat proiectului pus intr-un singur loc e suficient. Lucreaza pe laptop pentru a evita problema Ctrl-S, laptop+ windows7 cea mai buna combinatie.

 4. Eu m-am oprit la skydrive 🙂 Acolo mi-am pus toate proiectele de lecții, planurile, etc. Partea bună e că nu mai am nevoie de stick. Partea proastă e că ăia 7GB scad văzând cu ochii și în curând trebuie să fac un upgrade 🙂

   1. Ba da, dar de când m-am obișnuit sistemul ăsta, am tendința de a pune cât mai multe acolo. Materialele pentru școală le păstrez, că nu se știe când am nevoie de ele. Prin iunie, când vine vacanța mai șterg de acolo 🙂

 5. Se vede ca esti capricorn, domne. :)) Si eu sunt, insa varianta soft, stochez ce am mai de pret(fotografiile momentan) pe stick. Cu licenta am terminat demult. :)) Si nu ma apuc de a doua facultate. 😛

  1. Mi-am pus si eu pozele pe un mic hard extern de 30gb.
   Pai nu? Eu imi gandesc pasii inainte de a incepe o actiune… :-p

 6. Corect, cum se spune: “paza bună trece primejdia rea”. Google mi se pare ok, la fel Sky.
  Deci şi tu eşti Capricorn? 😉

  1. Daca te referi la a lua lucrarea de-a gata :), cred ca te inseli…n-as avea de unde fiindca facultaea mea nu-i ca ASE-ul sau alte facultati care se fac prin multe centre universitare si scot mii de “licentiati”

 7. Atata precautie..E ok nu zic nu, dar parca te-ai astepta ca sa se intample ceva..Succes la editarea licentie, cred ca aia e cel mai importan, apoi back-up…

  1. Pai laptopul nu l-am bootat de cand l-am achizitionat si nu se stie niciodata mai este un an pana atunci si pana la urma stii sfatul ala : “paza buna trece primejdia rea”.

 8. Eu sunt mai de moda veche (eu insami sunt mai ”veche” !). Pe hartie, Vasile, pe hartie. Asculta sfatul meu: adopta si varianta asta. Poti sa ti le insiri pe toate pe masa si sa le ai simultan sub ochii tai. Sa scoti, sa pui, sa le rearanjezi, sa ai timp sa te gandesti, sa meditezi (la calculator ai vazut ca toate se petrec cam repede).

  1. Zina inteleg, insa la noi e diferit fata de la ceilalti am proiecte de facut care se fac numai in softuri… mare parte din licenta tine de calcule si prelucrare de date in softuri… nu merge sa fac pe hartie. Pe hartie pot sa scot doar partea de nomenclatura, partea “poveste” si o sa o scot fiindca trebuie sa o stiu. Insa totusi trebuie sa acord o atentie sporita documentelor electronice fiindca dureaza sa faci chestiile alea si nu-i usor, nu prea ai ce sa faci pe hartie la ele.

 9. Foarte bine că ești precaut, Pato!! Eu am pățit-o la un proiect, după ce am stat 4 ore să scriu la el am pierdut totul, la o pană de curent – căci nu dădusem save. De atunci, ctrl+s la fiecare paragraf scris. Mi-a intrat în reflex. 🙂

  1. Am chestii la licenta care pot dura si o saptamana sau chiar mai mult depinde de starea si interesul pe care il am in acea perioada sa termin. Deci nu-mi permit sa imi bat joc de munca mea…

Leave a Reply

Your email address will not be published.