ship

Nava sau vapor?

Vaporul este nava?
Da, este!
Conform definitiei unei nave, un vapor poate fi numit nava deopotriva.
Strict tehnic nu orice nava poate fi denumita “vapor”!

Ce este un vapor?
Vapor este numita acea structura  capabila sa pluteasca si sa navige, in scopul transportarii de marufuri si/sau pasageri, sau pentru a indeplini misiuni specifice si auxiliare, care are drept mijloc de propulsie un sistem care foloseste forta aburului(abur-apa in stare de vapori).

Spre exemplu Nava Borcea, primul vapor construit in Romania, este un vapor cu zbaturi. Vaporul cu zbaturi Borcea se afla la Braila, blocat in sloiuri acum:

Tagged , , , , , , , , ,

12 thoughts on “Nava sau vapor?

  1. Exact si e functional :D, o sa scriu un articol despre el in curand… am cerut consimtamantul unui site sa imprumut niste date :(, sper sa fie deacord!
   (fotografiile sunt realizate de mine)

  1. am luat legatura mi-a dat voia cu niste conditii, dar se face! O sa vina spre sfarsitul saptamanii probabil…

  1. Sa inteleg ca v-am starnit curiozitatea? Este foarte bine, chiar ma simt si eu bine… ca are cine sa citeasca aceste articole fiindca e clar ca nu multi o sa fie interesati de acest domeniu.

 1. pot spune ca in sfarsit iarna asta l-am vazut pe Perseus ca se misca din loc =))) Nu mai vazusem minunea asta de cand aveam 12..13 ani ( acu 12/13 ani ) Incepusem sa cred ca nici nu mai functioneaza

  1. Am fost pe Perseus in toamna la cursul de Constructia navei cu domnul profesor Gavan, cred ca a avut de tras iarna asta…doar e cel mai mare spargator de gheata din Romania

Leave a Reply

Your email address will not be published.