ship

Lansarea la apa a navei NZINGA MBANDI

Astazi 15.03.2012 a avut loc lansarea celei dea doua nave construite de Santierul Damen Galati pentru statul angolez, si anume lansarea la apa a navei NZINGA MBANDI.

Acum cateva luni au lansat la apa nava Ngola Kiluange, am scris un articol unde am pus si niste clipuri foarte bine realizate( din pacate nu de mine): Lansare spectaculoasa de nava la apa pe santierul Damen Galati.

Nu a fost o lansare cu emotii, nava comportandu-se relativ bine… o usoara inclinare spre babord insa fata de miscarea de ruliu pe care a capatat-o nava Ngola Kiluange, personal mi s-a parut o nimica toata. Au fost putine emotii la botezul navei dar despre asta am sa povestesc maine.

Ce a fost inedit pentru mine, desi am fost la a treia lansare de nava pe santierul Damen Ship Yards, a fost ca am vazut de aceasta data oameni la bordul navei lansate… pana acum n-am putut vedea asta! Sincer as incerca o experienta de genul sa fiu pe o nava care este lansata si sa filmez cu o camera GoPro sau ceva de genul.

Later Update:Prin bunavointa departamentului de PR al Damen Galati am intrat in posesia urmatoarelor date despre nava NZINGA MBANDI:

– Lungime totala                                    61.94 m

– Latime                                                9.70 m

– Inaltime                                               4.70.m

– Societatea de Clasificare                     DNV

– Capacitate                                          45 persoane

– Viteza                                                 17 noduri

Tagged , , , , , , , , , , ,

19 thoughts on “Lansarea la apa a navei NZINGA MBANDI

  1. Din cate am inteles si maine ar lansa ceva, nu-s sigur… insa am plecat acasa. Cu alta ocazie voi vedea alta lansare.

 1. Ce frumos 😀 PATO ..m-ai emotionat si ma bucur nespus ca scrii despre aceste lucruri pentru ca sunt o particica din tine ! Felicitari!

  1. Ma bucur ca apreciezi, chiar daca pentru multi pare dificil de inteles… asta va fi meseria mea, asta poate va fi viata mea. Si imi place nespus, aceasta lume care tine de apa!
   Sper ca in timp sa adun multe informatii legate de acest domeniu pe blog… sa fie un mediu in care pasionatii sa gaseasca lucruri utile si curiosii lucrurii interesante si explicate pe intelesul tuturor!

 2. bine ca pluteste :)) abia astept sa vad un vas facut de tine :>
  PeSeu: WTF is that name? 😐

  1. pfff va mai dura pana sa-mi aduc contributia la constructia unei nave…
   Numele e african…Angola se afla in Africa.

 3. Aoleeeuuu! Pai acolo la Galati se munceste mai ceva ca la Uzinele Mercedes, poate se molipseste si restul tarii si iesim din criza!

  1. Sa stii ca aici chiar se munceste, in general in domeniul naval… aceasta nava era pregatita sa fie lansata de mai mult timp insa conditiile meteo n-au permis asta(era gheata pe Dunare).

  1. Este o nava de inspectie a pescuitului din apele teritoriale Angoleze, este relativ micuta estimez ca ar avea undeva la 55 de m lungimea maxima(de gabarit)
   Pentru mai multe detalii am inaintat un email celor de la Damen, sper sa-mi raspunda si sa-mi dea cateva detalii despre nava.

Leave a Reply

Your email address will not be published.