ship

Lansare nava la apa – Santierul Damen Galati

Evenimentul va avea loc joi, 12 iunie, sectia IA Cala Dunare incepand cu ora 10:00.

Nava este comandata de grupul oladez “Fugro”, fiind ultima dintr-o serie de trei, este destinata prospectiunile oceanografice cum ar fi: relief submarin, inspectie conducte submarine, etc.
Este o nava tehnica, avand dimensiuni relativ mici avand o destinatie precisa si se bucura de functionalitatea unui moonpool dar si a unei punti deschise pentru depozitare de echipamente.

Propulsia navei este asigurata de doua propulsoare azimutale, care vor contribui si la caracterisca navei de pozitionare dinamica “DP1”.

Caracteristicile principale ale navei sunt:

– Lungime totala 53.70 m
– Latime 12.50 m
– Pescaj 3.00 m
– Deadweight aprox. 435 t
– Greutate maxima pe punte max. 62 t
– Societatea de Clasificare GL (Germanischer Lloyd)
– Echipaj + pasageri 34 persoane
– Viteza 11,1 noduri

Tagged , ,

2 thoughts on “Lansare nava la apa – Santierul Damen Galati

  1. Vasile, pentru cine scrii ? Pentru specialiști sau pentru oameni de tot felul ? Când dai cifre, fă și niște comparații cu chestii cunoscute tuturor: lungime 53 de metri, cam cât… cutare. Și ce e ăla pescaj ? Dar deadwight ? E bine să știi să explici clar orice, nu se știe ce întrebare îți pune un chițibușar la examenul de licență. Îmi amintesc de un tânăr care, la licență a susținut o lucrare cu tema despre sponsorizare și mecenat în publicitate. Tema era tratată pe o întindere de peste o sută de pagini, dar când l-am întrebat ce diferență este între cele două noțiuni, s-a cam încurcat. Și-a rezolvat încurcătura, înainte de examen. După susținerea lucrării, mi-a spus că acela a fost primul lucru despre care a fost întrebat ! 😀

    1. Invitatia este deschisa tuturor celor care se afla maine in Galati, galateni sau oameni in tranzit! Este un eveniment unic si spectaculos! Iti zic sincer ca merita desi am fost la cateva lansari peste 10, si niciuna nu a semanat cu cealalalta!

      Termenul de pescaj cred ca l-am tratat pe intelesul tuturor aici: https://pato.ro/apa/ship/ce-este-pescajul-unei-nave.html
      Deadweight este putin mai complicat insa o sa incerc sa-l explic pe intelesul tuturor intr-un viitor articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.