ship

Ambarcatiuni de pescuit grecesti

Cand am fost asta vara in Nafplio – Argos, in vacanta mea din Grecia am observat multe ambarcatiuni de pescuit de mici dimensiuni. Nafplio fiind recunoscut ca oras port la Marea Mediterana localnicii inca se mai ocupa cu pescuitul, acum cei din oras nu stiu cat de mult dar cei de prin satele apropiate am inteles ca o fac.

N-am ratat ocazia sa fotografiez micile barcute, cu plase de pescuit, sper sa va placa imaginile surprinse. Aceste barci reprezinta pescuitul traditional din Grecia.

Tagged , , , , ,

8 thoughts on “Ambarcatiuni de pescuit grecesti

  1. Eu ador astfel de ambarcatiuni, mai ales sa le fotografiez. 😀 Coasta Dalmata e plina de ele, am in plan un articol dedicat lor cat de curand. Serviciul m-a impiedicat sa scriu mai multe despre vacanta mea, dar de acum nimic nu ma mai tine departe de blog. 😛

  2. În toate porturile din Grecia se practică pescuitul tradițional. Am văzut asta personal, știu și din multe povestiri ale unor prieteni care vizitează des Grecia.

    1. Unii isi mai respecta traditiile chiar daca poate nu aduc castiguri fabuloase… la noi sunt date uitarii, desi s-ar putea face bani frumosi din agroturism, daca s-ar prezenta cum lucram noi pamantul de altfel… ca suntem cam la acelasi nevel de sute de ani.

  3. Sunt cu adevărat pitorești, integrându-se perfect în decorul Greciei, pot să spun: un brand. Ultima, e tare șic (fishing with nets)

    1. 🙂 era intr-un sat pescaresc am fost la plaja in apropiere si am oprit putin sa fac niste fotografii 🙂

  4. Sun plăcute vederii și din câte văd întreținute, vopsite frumos ceea ce dă bine decât să fi fost scorojite. Probabil îi și obligă să-ntrețină aspectul

Leave a Reply

Your email address will not be published.