ship

11.5.2012 Lansare de nava la Galati

Astazi am fost iarasi pe Santierul Naval Damen Galati, pentru a asista la o lansare de nava.
A fost lansat o draga Ucrainiana, n-as putea sa va spun cum se numea fiindca nu cunosc alfabetul chirilic.

Am fost uimit fiindca era foarte multa lume prezenta la lansare, n-am mai prins niciodata asa asistenta la lansarea unei nave in cadrul Santierului Damen si cred ca la ultimele 6 lansari am fost prezent aproape de fiecare data.

Filmarea cu lansarea o puteti vedea aici, in clip se aud si comentariile amicilor si tot o data colegilor mei de facultate care au simtit probabil nevoia sa fie remarcati… asa ca n-am mai stat sa editez clipul si ii puteti vedea in partea finala.

“Vasile este gata?”
Cine nu-i gata il luam cu lopata! Nu!?

Tagged , , , ,

15 thoughts on “11.5.2012 Lansare de nava la Galati

 1. Poate te vad si pe tine peste cativa ani cu casca si cu cateva impresi despre prima navata contruita de tine.

  1. Cred ca va mai trece ceva timp pana voi aduce vreo contributie la constructia unei nave, dar candva se va intampla… sigur!

 2. Poate ai scris pe undeva, dar nu am văzut eu, dar scrie și tu ce e o dragă, la ce se folosește, câteva detalii tehnice relevante… Ce zici ?! 🙂
  Și se numește ”Meotida” !

  1. n-am scris inca ce este o draga, insa nu pot sa le fac pe toate o data. Nu-i asa Zina?
   Daca aveti putintica rabdare, o sa aflati mai multe…desi cred ca tu stii ce reprezinta 🙂

 3. Se vede că n-ai fost nevoit să te uiți la teveu pe Bulgari sau pe ruși pe timpul lui împușcatu. Eu de la 7 ani am învățat alfabetul chirilic, trebuia să “traduc” programul campionatului mondial de fotbal, ca era doar pe bt1 !

 4. Uite ce faci tu in timpul liber, mi-as fi dorit sa vad si eu o lansare de nava. Apropo, daca se rastoarna in timp ce este lansata, este ridicata cu macarale ? :))

  1. cred ca da…dar iti dai seama ca nimeni nu-si doreste asta fiindca ar insemna probabil avarierea navei plus costuri suplimentare care puteau fi profit 🙁

 5. Nu am avut ocazia sa vad lansarea unei nave la apa decat la televizor. Este mai mult decat spectaculos si inregistrarea ta este interesanta.Cu timpul, avand in vedere pregatirea ta, poate ne vei oferi lansarea la apa a unei nave la constructia careia ai participat. De cate ori merg la Mangalia (destul de rar) privirile imi sunt atrase de colosii de la Daewoo si ma intreb cum le dau drumul in mare.Acum cred ca stiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *