apa

Nafplio – imagini din vacanta mea in Grecia

Nafplio este un oras port, construit in stil venetian in nord estul peninsulei Pelopones…a fost prima capitala a Greciei moderne intre 1821-1834. In prezent Nafplio sau Nauplio cum mai este numit orasul  este capitala regiunii Argos (Argolis).

Totusi legenda spune ca orasul Nafplio a fost construit de catre fiul lui Poseidon, zeul marilor la greci, si al danaidei Amymone, Nauplios. Deci un pasionat al apei ca mine… chiar are ce cauta intr-un asemenea loc.

N-am sa va obosesc prea mult cu povesti despre Nafplio, va reamintesc ca Cetatea Bourtzi este situata in largul golfului ce ocroteste portul de posibile intemperii.

Imagini, fotografii si/sau poze:

 

Tagged , , , , , , , , , , ,

6 thoughts on “Nafplio – imagini din vacanta mea in Grecia

  1. Frumos loc… Dupa cum iti spuneam, ador orasele situate pe malul marii. Cu atat mai mult daca sunt construite de venetieni. 🙂
    Un pasionat al apei ca tine se va indragosti iremediabil de Coasta Dalmata. Trust me. 😀

    1. 😀 am inteles, am inteles… o sa ajung probabil si pe acolo macar o data in viata!
      Mai urmeaza articole cu poze din Nafplio, astea-s pozele de la inaltime… de pe Cetatea Palamidi mai exact!

  2. Ce superb este acolo, vreau si eu :)) Incerc in vara viitoare sa pun si eu fotografii din grecia, bineinteles realizate de mine!

  3. Uite ca eu nu am vizitat niciodat Grecia, si, desi admir Legendele Olimpului, nici nu tin minte sa ma fi simtit vreodata deosebit de tentat de a o vizita in mod special. Insa deoarece mie imi face placere sa obtin informatii asa mura in gura, fara sa depun eu personal vreun efort de a le capata, plus chiar imi face placere sa citesc din timp in timp eseuri de calatorie, fie cu poze sau chiar fara, mai ales daca prezinta aventuri palpitante sau diverse istorii ale unor locuri din lume, a fost interesant pt mine sa aflu, cu ocazia acestui articol, despre acest oras despre care nu auzisem niciodata, care nu numai ca a fost infiintat de Poseidon, dar a fost chiar si ales o vreme drept capitala a Greciei moderne !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *