Autor guestpost – Vasile Francisc Alexandru
După multă vreme de când Pato a anunţat concursul, mi-am găsit timp şi enegie să mă înscriu şi eu.
Trebuie să scriu despre apă, aşa că luaţi, citiţi şi băgaţi la cap chestii pe care habar nu le aveaţi despre apă.
Apa e un componentul indispensabil vieţii, atât umane, cât şi al faunei şi florei.
Un om are în componenţa sa circa 60-70% apă. Adică la un blogger de 70 de kilograme, cam 50 kilograme din corpul lui este alcătuit din apă.
De exemplu, în floră, un copac elimină aproximativ 150-200 litri de apă pe zi.
Fructele şi legumele conţin multă apă.
Pepenele roşu (lubeniţa oltenească sau harbuzul moldovenesc) are cam 90-95% apă.
Salatele, castraveţii şi andiva după care e înnebunit Neuronul, conţin 90% apă, roşiile şi morcovii 85-90%, merele 85%, cartofii 80%, iar fasolea şi mazărea doar 10%.
Care va să zică, Spanac are 90% apă… E bine de ştiut.
Apa e un solvent excelent, dizolvând electroliţii (bazele, acizii şi sărurile).
După unele studii, cea mai bună apă este apa care a captat energiile cosmice.
Nu râdeţi, chestia e reală şi inexplicabilă.
Să luam piramida lui Kheops (piramida aia mare de la Gizeh).
Acolo a fost descoperit mormântul lui Kheops, la o treime de bază şi două treimi de vârf.
Acolo se poate pune apă de izvor sau plată, şi se ţine între 12 şi 24 de ore.
Apa aceea pare-se a fi cea mai sănătoasă, dar din păcate nu mulţi ştim de ea.
În şcoala generală a făcut metoda mărului.
Am făcut o piramidă din carton şi la două treimi de vârf am făcut o policioară pe care am pus un măr.
Lângă piramidă am pus un măr asemănător cu cel din piramidă.
După 2 săptămâni mărul de lângă era aproape stricat, pe când cel din piramidă era ca nou, ca luat din pom.
Deh, mărul conţine 85% apă, după cum v-am spus…
Deci fetelor, dacă vreţi să scăpaţi de riduri, faceţi o piramidă d-asta, şi băgaţi apă în ea, o ţineţi maxim 24 de ore, apoi o beţi şi vă spălaţi cu ea pe faţă.
Mult mai ieftină şi mai rapidă decât orice cremă luată din magazin.
Altă metodă de-a face apa terapeutică este metoda amestecării.
Luaţi o sticlă de apă plată sau de izvor, şi întorceţi-o de fix 120 de ori.
O altă proprietate uimitoare a apei este felul în care se cristalizează, în funcţie de muzica pe care o ascultă.
Da, se ştie deja că vacile dau lapte mai mult dacă ascultă muzică clasică, florile reacţionează de asemenea mult mai bine la muzică simfonică, iar fasolea rupe topurile în headbang pe hard rock!
Dar plantele şi animalele conţin apă…
Iată un set de fotografii ce prezintă cristalizatea apei la diferite genuri muzicale.
Prin urmare vă las şi pe voi să participaţi la concurul despre apă al lui Pato, pe care-l felicit pe această cale pentru iniţiativă!
*Acest articol ii apartine lui Vasile Francisc Alexandru si participa in cadrul concursului Pana del Pato 2012.