apa, Braila-Galati

Lebede in Braila

M-am gandit vreo saptamana si ceva daca sa dau curs acestui articol, la mine pe blog… dar am considerat ca n-are cine sa citeasca in Braila blogul asta, destul de inactiv in ultimul timp astfel incat sa se reediteze acel incident de acum 10 ani din Viena cand anumiti concetateni ai nostri si-au facut de cap cu un stol de lebede ce si-au gasit refugiu intr-un parc central din capitala Austriei.

Ideea este ca de vreo doua saptamani am vazut lebede, vreo 3 aproape de Braila… pe soseaua Dig Braila-Galati vis-a-vis de statia de epurare a apelor uzate a orasului, pe o balta din apropierea drumului pe partea dinspre Dunare.

N-am avut cum sa le fotografiez niciodata, fiindca dimineata la 6 sunt prea adormit si lumina pana de curand era prea slaba pentru o fotografie cu telefonul mobil, iar dupa amiaza datorita traficului intens fiind si pe cealalta banda de mers a drumului e cam complicat, fiindca sunt doar doua benzi si nici refugii nu sunt in aceea zona de drum.

Oricum aceste pasari reprezinta o priveliste placuta fiindca sunt atat de gratioase pacat ca nu au prea multi sansa sa le vada.

8 thoughts on “Lebede in Braila

    1. Banuiesc ca unul bun sau se apropie de Gasca… iti dai seama ce Foie gras iese din ele? 😀
     Dar sa nu le dam idei, fiindca sunt ceva baieti interesanti prin zona asta geografica 🙂

 1. Stau aproape de râul Tisa, în zona mea niciodată n-au fost lebede. Până acum două luni, șase lebede, nu știu cum au ajuns aici, dar siguranță și-au pierdut gașca. Sunt frumoase, mai ales atunci când zboară 🙂

  1. Din pacate n-am avut ocazia sa le vad luandu-si zborul, doar in apa… stateau fiindca eu le vad cand plec spre serviciu sau cand ma intorc, n-am avut timp sa stau sa le studiez :(. Eventual si cu camera foto 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.