apa

Lansarea unei nave la apa

In urmatorul clip puteti vedea o lansare la apa destul de rara, a unei nave destul de mari ca dimensiuni, cu pupa inainte. Totul se intampla in localitatea Pula, din Croatia, a fost construit in 2008. Este un Cargobot, nava maritima comerciala destinata transportului de marfuri la mare distanta. Se numeste CSCC TIANJIN si a fost comandata de un armator Chinez.

Lansarea nu a fost una foarte spectaculoasa in schimb eu unul nu am mai vazut lansari de nave cu pupa in fata…
Mai jos puteti vedea o fotografie spectaculoasa!

foto via

Tagged , , , ,

21 thoughts on “Lansarea unei nave la apa

 1. Ufff eu sunt complet pe dinafara la astea… Termenul imi este cunoscut, dar habar n-am ce e aia “pupa” ca si parte a unui vas… 😀

  1. :)) Ma cam asteptam sa fi fost o postare asa si-ti multumesc ca-mi motivezi absenta! 😀 La cat de tare mi-e mie frica de ape adanci si valuri nu m-a pasionat niciodata sa ma interesez de vapoare. 🙂

   1. de ce? fiindca apa e un domeniu frumos!
    Eu sunt in elementul meu in apa… desi sunt o zodie de pamant, cica.

 2. 🙂 localitatea trebuia scrisă cu bold sau h2, că e căutată pe google :)) =))

  1. nu asta am vrut sa subliniez… plus ca n-as vrea sa-mi vina cautari pe blog, de pe numele acelei localitati, mai ales fiindca vor fi cautari in romana 🙂

 3. ce bine ca ne mai inveti una alta despte vase, eu aici la Cluj printre dealuri nu prea am de unde invata )

  1. eu o fac ca sa invat si eu… mi-ar placea sa existe un interes, fiindca nu o sa introduc notiuni foarte complexe, ci doar sa zicem chestii generale ce tin de acest domeniu…

 4. Interesant! Chiar a fost spectaculoasa lansarea. Mie mi-a placut. Nici eu nu stiam ce e acea pupa, dar m-am documentat!
  Sa sti ca poate o fi din cauza remarcii lui Ratatouille :))
  Eu personal nu stiu de ce s-a lansat asa, dar totusi a decurs totul bine!

  1. mai multe detalii nici eu nu stiu dar in timp poate o sa am si raspunsuri, la aceste intrebari…

  1. Lansarea la apa nu poate fi comparata cu mersul cu spatele… la o masina :D, e ceva mult mai important! E un eveniment, la care din pacate n-am avut sansa sa particip vreodata.

 5. Mi se pare normal sa fii pasionat de astfel de lucruri, traiesti langa Dunare si te pregatesti sa devii inginer! Mult succes!

 6. Asta e un Pure Car & Truck Carrier (PCTC). Dupa marime poate transporta aprox 6000 de masini.
  A fost lansat cu pupa deoarece motorul a fost pus pe “Inainte” atunci cand aproape ca a atins apa, asta pentru a reduce din inertia pe care a capatat-o cand a coborat de pe platforma.

  1. Multumesc pentru detalii, in timp o sa invat si eu mai multe lucruri despre aceste lucruri si poate o sa comentez si din experienta pe baza unor criterii :).

Leave a Reply

Your email address will not be published.