27 thoughts on “Impingator pe Dunare

  1. nu stiu daca barjele au vreun rol in manevrabilitatea convoiului, voi mai studia acest caz (probabil ca ar trebui sa aiba fiindca e cam dificil de manevrat)
   E o caracteristica a transportului vrac pe ape interioare…nu prea ai sa vezi nave specializate pentru asta, se folosesc barjele datorita pescajului, conditiilor care nu necesita cine stie ce forme speciale, consideratiilor economice.

   Mai nou am vazut ca Grupul Damen are niste proiecte de barje autopropulsate folosind drept carburant LNG.

   1. Am vazut pe Rhine acest tip de propulsie,sunt nave tip slep motor generatie noua popular numite “stiuci”

  1. imi face placere sa aduc ceva nou, pe blog. Ceva ce nu mai gasiti prin alta parte, mi-ar place ca sa aiba acces cat mai multa lume si sa scriu articole si sa creez materiale, cat mai bine calitativ.

 1. Ai dreptate! Nu multora e dat sa vada asta. Este prima data cand am privit asa ceva. Este interesant, chiar imi place. De asemenea, mulumesc!

 2. Mi-a plăcut foarte mult filmulețul, felicitări ! Nici nu știu să spun ce mi-a plăcut mai mult, panorama Dunării sau imaginea vaselor.
  După ce ai să postezi vreo 30, poate 40 de filmulețe pe Youtube, îți vor oferi din ce în ce mai multe posibilități de îmbunătățire a filmelor, precum și durate mai mari. Îți oferă eliminarea tremurăturilor, posibilitatea de tăia și a lipi secvențe, de a adăuga muzică, totul în condiții tehnice de excepție.
  Uită-te la filmulețul de aici http://zinnaida.ro/2012/11/obiective-turistice-in-viena-7/
  Am ținut un sfert de ora aparatul deasupra capului, cand cu doua maini, cand cu una, cand cu alta, fiindca nici eu nu am trepied. Îți închipui ce de-a tremurături, cutremure, nu alta ! Filmul arăta cu mult mai rău decât se vede acum, l-am dres cu ajutorul lui Youtube.

     1. asta e clar, dar eu tin minte ca atunci cand faceau valuri se agata cate ceva in carlig… poate era norocul meu din tinerete, in ultimii ani n-am mai fost la pescuit iar cand am fost n-am prins nimic.

 3. Nu sunt tocmai un strain de Dunare, insa asa ceva chiar nu am vazut si nici nu stiam cum functioneaza. Interesant si chiar sunt curios sa aflu mai multe detalii tehnice.

  1. Nu am de unde sa stiu, inca nu sunt un fin cunoscator dar pot sa iti spun ca are o putere considerabila pentru a putea impune o viteza unui astfel de convoi…care poate avea chiar si mai multe barje :D. Si gandestete sa urce in amonte in conditii de acvatoriu limitat(afecteaza propulsia negativ acest lucru) cu barjele la plina incarcare (full load)!

 4. Eu daca stau prin preajma marii si mai am drum si inspre Bucuresti cu trenul mai vad asa ceva insa nu prea inteleg, directie nu stiu cum au acele barje nu ca ar avea cine stie ce nevoie, insa vedeam ca sunt tot asa incarcate ba cu pamant ba cu mai nu stiu eu ce si vedeam cate un impingator din asta mititel care le impingea de mama focului ma si mira ca au asa putere, sunt curios ce motoare au, nu cred ca este unul singur, ma gandesc ca sunt macar doua cu palelel elicelor destul de mari sa faca fata. Si puterea sunt curios care e :D. Interesant, bravo si multumin.

 5. Imi plac filmuletele tale, cu sau fara trepied, indiferent de subiectul abordat. 😀 Daca acesta implica apa, nave, vegetatie, cu atat mai bine. 😀

  1. Multumesc frumos Nice, chiar ieri am filmat ceva :D… dar stii ca eu inca nu-s multumit de filmarile mele :-p

   1. Ieri eram in Herastrau si pe cer se desfasura un show aviatic. Un batranel pe o banca m-a vazut fotografiind de zor ciresi japonezi si m-a intrebat daca poate ajunge(obiectivul aparatului meu) sa vada si avioanele. Atunci m-am gandit la super zoom-ul tau. :))

    1. Cred ca pot prinde si avioane la cateva mii de metri, aceastea de demonstratii zboara in deosebi la joasa altitudine…fireste sunt mai mici dar nu cred ca era o problema.

Leave a Reply

Your email address will not be published.