apa

Ce as fi eu fara apa? – [c]

 Autor guestpost – Derscanu Petre
Sa ne imaginam o lume fara apa! Planeta Pamant fara apa. Cum ar arata? – Dezolant, fara plante, fara animale, fara atmosfera… Pustie. Un loc tocmai bun de ingropat istoria.
Atat de frumoasa planeta Pamant, plina de viata, cu tot felul de pasarele cantand, cu miliarde de pesti in apele ei aducatoare de viata, cu animale mici si mari, cu tot soiul de pomi si verdeata. Vazuta din spatiu: o oaza de Paradis. Si printre multele vietuitoare: omul. O specie ciudata.
Apa face ca aceasta micuta planeta de la marginea galaxiei sa fie plina de viata, sa fie plina de o extraordina frumusete. Apa hraneste plantele, plantele hranesc vietatile, si totul se desfasoara intr-un ciclu perfect armonios. Fiecare fiinta depinde de o alta, si fiecare firicel de iarba este la fel de important ca si un elefant. Apa hraneste pe toata lumea, si tot apa nimiceste cand trebui sa se sfarseasca o generatie.
Oamenii au incercat sa evite apa. Au conceput bauturi inlocuitoare de apa, si s-au imbatat cu ele. Au inventat sucuri dulci, atat de dulci incat mai rau faceau sete, numai si numai sa scape odata de apa asta ce este intalnita la tot pasul. Altii au incercat sa renunta la apa definitiv, si au uitat sa se mai spele, caci apa, nu doar se bea, cum cred unii. Si nici nu se foloseste in risipa cum isi bat altii joc de ea, doar pentru simplu fapt ca pot si au de unde. Un miliard de oameni pe planeta sufera de sete, iar viitorul pare subru si pentru restul.
Dincolo de toate lucrurile ce ar putea fi spuse despre apa, eu ma intreb: “ce as fi eu fara apa”. Probabil ca nu as exista, daca nu ar fi apa. Dar daca apa ar disparea cu totul, astazi, ce as fi eu? Ce as bea, cu ce m-as spala? Intrebari simple, ce ma lovesc doar pe mine, izolat de restul. Insa, planeta noastra are un ecosistem perfect echilibrat, iar disparitia apei ar distruge-o, total.

Ce as fi eu fara apa? – Nu as fi.

*Acest articol ii apartine lui Descanu  Petre si participa in cadrul concursului Pana del Pato 2012.

Tagged , , , , , , ,

12 thoughts on “Ce as fi eu fara apa? – [c]

  1. echilibrul e cel mai bun- nici apa in exces si nici lipsa ei nu ne place si ne strica echlibrul 🙂
    bafta concurentului!

  2. Personal nu vreau sa-mi imaginez o lume fara apa, fiindca mi-as imagina nimicul… si nu vreau sa ma intristez, si asa am dese ori probleme existentiale :-p.
    Apa reprezinta pentru multi dar si pentru mine, viata, fericire, liniste, putere si de ce nu incredere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.