apa

Canalul Corint sau puntea dintre doua mari

Nu stiu daca ati realizat absenta mea de pe blog, insa imposibilitatea de a fi conectat la internet si distractia au facut sa nu mai intru pe blog cateva zile…
Acum vreau/trebuie sa va dovedesc ca asteptarea voastra a meritat.

Am vizitat de curand Canalul Corint sau cum consider eu… puntea dintre doua mari, nu stiu daca cineva a mai avut o astfel de abordare si sincer nici nu ma intereseaza!

De ce ma gandesec la acest canal ca la o punte? fiindca asa pare… o “barna” ingusta pe care se deplaseaza navele dintr-o apa “peste pamant” in cealalta apa. O punte obisnuita face trecerea peste o apa de pe un mal pe altul, aici e al fel doar ca e pe dos.

Canalul Corint este un loc unic pe glob, de pe podul rutier si pietonal ce-l strabate am putut sa vad atat Marea Ionica cat si Marea Egee.
M-am documentat putin pe internet si am aflat ca inca dinaintea erei noastre acest canal era in plan, fiindca el scurteaza drumul navelor cu 400km ce ar insemna ocolirea peninsulei Peloponez. Acest canal transforma efectiv Peloponezul, cunoscuta peninsula din Grecia intr-o veritabila insula fiindca fizic este incercuita din toate partile de apa, prin crearea acestui canal artificial.
Se pare ca pana si Caesar celebrul imparat roman, a avut in plan acest proiect insa abia Nero cateva sute de ani mai tarziu a definitivat proiectul si s-a apucat de lucrari, lucrari care de altfel au incetat dupa moartea sa. Lucrarile realizate de Nero nu mai sunt astazi vizibile fiindca in secolul XIX cand s-a reinceput si finalizat canalul s-a respectat proiectul lui Nero, ba chiar s-au folosit de lucrarile de inspectie a tipului de sol existent datorita puturilor “forate” inca din vremea tiranului Nero.

Oricum ar fi Canalul Corint este navigabil si reprezinta o atractie turistica, fiindca eu am vazut toate acestea cu ochii mei.

Tagged , , , , , ,

16 thoughts on “Canalul Corint sau puntea dintre doua mari

 1. Am fost in canalul Corint in anul 2007 cand era finala Champions League la Athena.

  A fost super tare plimbare din Athena pana in canal insa ce regret este faptul ca nu era deschis sa fac Bungee jumping in canal !

   1. Sa inteleg ca acum scrii din Grecia? Pai tu vroiai sa ajungi in Bulgaria din cate imi aduc eu aminte…
    Si ce cauti acolo, vrem amanunte! 😀
    Apropos de absenta pe blog, azi am revenit si eu in blogosfera cu un nou material. 😛

 2. Pato, habar n-aveam de ceea ce ai scris tu aici, foarte interesant : am crezut ca in fapt Canalul e unul natural.
  Multumesc, subiectul mi se pare interesant si am sa mai citesc despre asta.
  Cred ca datoram antichitatii romane mult mai multe lucruri decat ne dam seama!

  1. spectaculoase fotografiile publicate de mine 😀 ? Mi-e nu mi-a venit sa cred, cand am vazut culoarea apei in dinta mai prapastia

 3. awwww, ce te invidiez eu acum! 😛 Nu iti face griji, e o invidie pozitiva si sanatoasa, caci ma bucur in acelasi timp ca ai reusit sa ajungi acolo! Cred ca e o experienta notabila si pentru viitoarea ta profesie 😀

  1. Daaa, Grecia e bestiala… din toate punctele de vedere, din ale mele cu atat mai mult. Nu cred ca a mers cineva in Grecia si a plecat dezamagit de acolo.

  1. mi s-a mai spus insa…ar strica frumusetea, arta 🙁 merg inca pe buna credinta a oamenilor care sper ca daca vor prelua imaginile sa dea si sursa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.