apa

Apa si dinamica sa in Time Warp

Interesanta apa asta?

In slow- motion( miscare incetinita ), putem observa multe detalii pe care ochiul liber nu le poate percepe. Pentru a putea avea acces la “time warp” este folosita o camera ce poate lua in jur de 1 milion de cadre de secunda, ochiul uman putand percepe 24-30 de cadre pe secunda in mod normal.
Va dati seama poate ca daca se fac 1 milion de “fotografii” intr-o secunda numai studierea lor dureaza poate ani… Ideea clipului de mai sus este preluarea imaginilor si redarea lor cu “incetinitorul” pentru a putea fi percepute.
Camera Phantom V12 este una dintre cele mai performante concepte, cu care de altfel s-au filmat probabil si cadrele de mai sus, in cadrul emisiuni “Time Warp” difuzate pe Discovery Channel, la dezvoltarea si implementarea acestei tehnologii in practica au contribuit si o seama de romani.

Cu ajutorul camerei, putem sesiza practic “o alta dimensiune”, fenomene normale precum picaturile de apa ce cad datorita gravitatiei pot crea un show si un moment artistic impresionant!

Tagged ,

7 thoughts on “Apa si dinamica sa in Time Warp

  1. E fascinant! Imi place tehnica time-warp, ne permite sa observam aspecte interesante ale lumii in care traim, lucrurile banale devin arta 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *