Bani

Preturile masinilor pe site-urile de profil

De ceva timp tot urmaresc piata masinilor second hand, pe site-urile romanesti de profil…si nefiind multumit de preturile pe care le-am gasit la modelele de masini care ma intereseaza.

Urmaresc site-uri cu anunturi de vanzari a masinilor din Romania:
autovit.ro
auto.ro
bestauto.ro

Preturile sunt cam aceleasi pe toate cele 3 siteuri, lumea spune ca ar fi cu cateva sute de euro umflate la fiecare masina, e drept ca n-am umblat inca prin targuri sa vad cum sta treaba.
Acum daca ma gandesc si geografic stau prost situat, fiindca in estul tarii pretul masinilor la mana a doua deja este mai scump ca in partea de vest, in orase precum: Arad, Timisoara, Oradea si chiar Cluj.

Avand in vedere ca nu prea ma impacam cu ce am gasit am incercat site-uri straine:
Gen masini nemtesti in Germania. (mobile.de)
Fiat Panda aka masini italiene din Italia. (autoscout24.com)

Preturile nu difera cu ce gasesc pe aici si nu inteleg cum fac oamenii samsarie…fiindca sa iei o masina din strainatate si sa o aduci in tara presupune oricum niste costuri: 150-200 de euro doar carburantul plus vreo 200-300 alte acte pentru a radia si iesi cu masina din tara.
La care se adauga si profitul samsarului, ca doar nimeni nu face ceva gratuit.

Ma lamureste si pe mine cineva?

Acesta este un articol nou din seria Cum sa cumpar o masina? Studiul pietei!

Cum sa cumpar o masina? Caractersticile masinii
Cum cumpar o masina? Destinatia masinii
Masina – costuri reduse
Cum cumpar o masina?

Tagged ,

6 thoughts on “Preturile masinilor pe site-urile de profil

  1. Se pricep la negocieri/licitatii. Daca te duci in afara sa-ti iei masina, nu o iei ca ai vazut anunt pe site, sau ca ai rezervat-o. Vezi oferta la fata locului, iei ce-ti face cu ochiul si o aduci in tara. Un polish ceva si ai adaugat 1000 euro la pret (bine, de aici scazi costul de drum).

    1. De asta doar sa negociezi, dar sa negociezi bine… ca la preturile afisate sunt comparabile cu cele pe care le vad pe autovit, bestauto.

  2. Ei nu se duc la un anunt de pe mobile.de, de exemplu. Au locatiile lor in care merg, unde stau cazati 3-4 zile si cauta anunturi in ziare direct de la proprietari. Se duc in grup de 4-5 oameni si le aduc multe pe platforma, ca sa scada costurile. Luand de la proprietar ai pret mai mic + negociezi direct cu el. Ce vezi tu pe mobile.de sunt 80% de la autohaus-uri aka turci, care iau masina de la oameni care nu vor sa isi bata capul, mai adauga ceva bani si pac, de aici pretul mare. O completare uneori valabila a fost adusa de cineva mai sus : ei aduc multe rebuturi pe care le retuseaza ieftin aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.