Concurs

Cadou o carte tiparita

Dupa cum bine stiti zilele acestea, in Braila, are loc un targ de carte destul de neconventional in Promenada Mall. Cei care organizeaza targul, mi-au pus la dispozitie o carte pe care sa o fac cadou cititorilor blogului meu.
Cartea se numeste “Șoșa” este scrisa de catre Isaac Bashevis-Singer, laureat al Premiului Nobel pentru Literatura. Volumul este publicat de catre Editura Hasefer, careaia ii multumesc pe aceasta cale fiindca a facut posibil prin intermediul celor de la BookLand sa ajunga in posesia mea.

“Concursul” suna cam asa:
-trebuie sa scrieti un articol in care sa adaugat un link catre aceasta pagina, in caz ca sunteti blogger;( si sa va anuntati participarea printr-un comentariu, fiindca e posibil sa nu primesc pingback)
– trebuie sa scrieti un comentariu la acest articol, cu mentiunea ca participati pentru castigarea cartii;
Atat bloggerii cat si cititorii obisnuiti trebuie sa scrie pe tema “Cartea tiparita, in anul 2020”.
N-am sa va dau idei sau alte traznai, dar promit ca o sa public si eu cu un articol, in seara cand voi desemna castigatorul, pe care-l voi scrie in perioada in care se desfasoara concursul.

Concursul incepe de cand voi publica acest articol si termina Duminica, 28 august 2011.
Castigatorul concursului va fi desemnat de catre mine, cel care va reusi sa ma impresioneze va castiga. Stiu ca sistemul e unul subiectiv si imi asum criticile.
Transportul se va realiza prin Posta Romana si va fi achitat de catre mine( daca destinatia se afla pe teritoriul Romaniei).
Daca aveti putina intelegere, as avea o rugaminte sa-mi lasati putin ragaz sa pot sa o citesc si eu, fiindca ar fi pacat sa treaca doar in tranzit pe la mine.

*Imi rezerv dreptul de a anunta mai tarziu castigatorul, pentru cazul in care se gaseste careva sa scrie romane sau or sa fie foarte multi participanti sa am timpul fizic necesar sa citesc articolele!

Tagged , ,

36 thoughts on “Cadou o carte tiparita

  1. Trebuie sa faci destul de multa promovare gratuita pentru o carte care va fi deja citita. Cred ca participau mai multi daca doar ti se cerea sa scrii un comentariu. Eu nu imi doresc sa castig premiul, dar pentru ca nu vreau sa termin comentariu intr-o nota critica voi scrie putin despre tema data de tine:

    Cartea tiparita, in anul 2020

    Cartea tiparita in anul 2020 va fi o piese de colectie in biblioteca unor colectionari de raritati. In 2020 majoritatea persoanelor din tarile dezvoltate vor folosi readere care simuleaza intr-un mod cat se poate de realist cerneala; pe langa faptul ca mai au nu stiu cate functii. Intr-o astfel de perioada povestea unui roman pare nesemnificativa pentru restul lumii si totusi merita spuna:
    Razvan, un barbat de aprope 30 de ani urmeaza sa se mute cu viitoarea lui sotie intr-un apartament cu doua camere. In timp ce isi ambala toate lucurile in cutii de de carton observa un obiect care ii atrage atentia…
    -Hmmm. Cum se face ca mai am o carte ratacita. Credeam ca le-am donat pe toate bibliotecii copiilor sarmani. Cred ca am pastrat-o pentru ca nu exista in format digital. Dar oare despre ce ora vorba in aceasta carte?
    Curios, Razvan, deschide prima pagina si citeste o dedicatie care suna asa:
    Draga Razvan,

    Te felicit pentru ca ai castigat concursul de pe blog-ul meu si te astept sa participi si la alte concurusuri. Sper sa iti placa cartea la fel de mult cum mi-a placut mie.

    Cu drag,
    PatoBasil

    1. Nu inteleg remarca…adica cu ce isi pierde o carte din valoare daca este citita si de catre mine? O sa am grija sa nu o deteriorez! Si care e faza cu promovarea gratuita, ca nici pe asta nu am inteles-o.
      Ps- multumesc pentru participare, mult succes!

    1. dupa cum i-am raspuns si lui Roxandrei nu prea am inteles ce a vrut sa spuna… poate pana una alta imi explici tu!

  2. Parafrazând întrebarea ta “cu ce isi pierde o carte din valoare daca este citita si de catre mine?”, aş spune că o carte e cu atât mai valoroasă cu cât e citită de mai mulţi ! De aceea eu iubesc cărţile din anticariate.

    1. Pai chiar nu ii inteleg pe baietii astia :(, ce zici Zina… nu te intereseaza volumul? participi la concurs?

  3. “trebuie sa scrieti un articol in care sa adaugati un link catre aceasta pagina, in caz ca sunteti blogger;” Nu eu, dar probabil alti bloggeri primesc mai multi bani decat costul unei carti pentru a scrie pe blogul lor un articol in care sa introduca un link de promovare. Daca mi-ar place foarte mult o carte as cumpara-o pentru mine. Daca mai tarziu o ofer ca si premiu nu si-ar pierde valoarea, dar nu ar mai fi un gest altruistic.
    @Zina Si eu mai cumpar carti de la anticariat. Ultima m-a costat doar 10 lei si ma ajuta in a ma pregati pentru examenul de adminite la master. Costul initial era 120 de lei.
    Ganditi-va la urmatoare situatie: Un ziar ofera o masina de teren ca si premiu. Ei o cumpara si o folosesc timp de 6 luni (cat dureaza concursul). Masina are doar 10.000km si practic este ca noua. Totusi ce va zice cititorul cand vede ca masina are km la bord?
    Totusi apreciez pe oricine care vrea sa dea ceva de la el chiar daca nu poate oferi nu stiu ce lucru. Iti doresc sa se inscrie cat mai multi oameni la concursul tau. Bafta!

    1. Cartea este noua… si nu mi se pare o comparatie ok o carte si o masina. Si sa zicem ok, e cum zici tu si vrei ca masina sa-ti fie adusa acasa…ai vrea sa mai platesc si platforma? Ti-o aduc de la Braila pana la Cluj si uite asa face 400 si ceva de km.
      Vad ca se nasc prea multe controverse si cred, ca o fac deja colet… sa nu se puna praful pe ea, fiindca n-as vrea sa va livrez si o doza considerabila de praf din Braila. 🙂
      Dar totusi mi se pare ca faceti niste comparatii cam deplasate:
      un caine- un copil
      o carte- o masina
      Si pana la urma asta e regulamentul meu! Cand ai facut tu concursuri sau ceva nu am venit sa-ti zic vezi ca acolo nu-mi convine. Participantul daca considera ca e avantajos pentru el si ca i se pliaza concursul, participa daca nu, nu!

  4. Daca-ar fi un numar de playboy sa vezi cum s-ar imbulzi lumea la concurs.

    Daca lasam la o parte ipocrizia, nici draq nu mai citeste mai mult de o carte la 2-3 luni, si aia in cel mai bun caz.

    1. 😀 eu zic ca citeste zilnic… fiindca el tine inventarul cu pacate, sa i le livreze lui Dumnezeu :))… Cred ca aduna romane de intamplari la atatea miliarde de oameni!
      Tu nu vrei sa participi? Esti inca in tara… deci pot sa iti livrez cartea pe cheltuiala mea in caz ca o sa castigi.

  5. @adriank Te rog sa te uiti un pic pe blogul meu http://lecturirecenzate.ro/ si sa calculezi cate carti citesc in medie pe luna ! 😀 Ai in vedere si ca le re/citesc din scoarta in scoarta, pentru a nu omite lucruri importante si a alege esentialul, pentru fiecare articol.

    1. El se referea la majoritate Zina si e drept ca lumea nu prea mai are cultura cartii, care exista inainte sa apara pc-ul si internetul.

  6. O carte tiparita in anul 2020.. subiect SF… aici intervin eu. Cu toate ca nu pot sa ridic premiul o sa particip.

  7. Imi cer scuze daca am lasat loc de interpretari. Ca sa fiu mai explicit: “Cred ca participau mai multi daca doar ti se cerea sa scrii un comentariu.” Cu partea asta am fost de acord.

    1. Si ce te retine sa renunti la privilegiul de blogger, si sa lasi un comentariu? cum a facut si Roxandrei… care defapt si el are un blog insa poate nu se considera blogger!

      1. Mda.. Probabil, pentru unii, o carte inseamna un premiu extraordinar. Daca autorul vine garnisit cu un Nobel, imbulzeaza privilegiatilor din blogosfera e “maxima”. Curg articolele, rauri, rauri. Calitatea lor e la cote nemaivazute. Am ajuns la stadiul in care un “Imi place autorul si as dori sa citesc aceasta carte” mi se pare mai usor digerabil si mai convenabil decat articolele pline de greseli gramaticale ale unor “privilegiati”. E curtea ta, tu faci regulile, si tot tu tragi concluziile potrivite.

        1. Iti zic ca daca ar fi fost asa cum zici tu, tot n-ar fi fost bine.
          Am ajuns la concluzia, dupa nenumarate concursuri organizate, ca romanul merge pe premisa:”Mueti-s posmagii?”
          Unora le e lene si sa scrie un comentariu, o sa abordez filosofia asta intr-un viitor articol!

  8. Voi participa si eu la acest concurs.

    O carte citita nu isi pierde din valoare. Astept sa termine buna mea sotie si ultimul capitol din ‘Vand kilometri’ si apoi o scot la concurs, asa cum am promis pe blogul meu.

    1. Tu in loc, sa incurajezi cititorii sa incerce sa inoveze… tu le spui cum ar veni sa se dea batuti!
      Apropo daca nu rezolvi faza cu comentatul pe infoest ne suparam de tot… scoate prostia aia cu logatul, fiindca nu iti face bine deloc!

  9. Mihai, scuza-ma, dar prin ce anume difera concursul tau de acesta, referitor la conditiile de participare ? (caci acest aspect a ridicat nemultumiri si ,,plangeri”). Sunt aceleasi reguli si conditii de participare. O tema pe care participantii sa scrie pe blogul personal, introducerea unui link, comentariu prin care sa isi anunte participarea. Decizia subiectiva.

    Oricum, initiativele sunt de apreciat, atat a lui Pato, cat si a ta, Mihai.

    p.s Pato, voi scrie si eu curand, sper, daca ma ajuta starea de spirit 🙂 E un concurs dragut si tema pe care ai ales-o e una decenta 😛

  10. Am fost plecat cam mult, si abia azi am venit acasica… ni cred ca mai am timp. Dar mi-ar fi placut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.